Πιερρακάκης: Ψηφιακά η ίδρυση ατομικών επιχειρήσεων από το gov.gr

Πιερρακάκης: Ψηφιακά η ίδρυση ατομικών επιχειρήσεων από το gov.gr

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Δωρεάν ψηφιακές υπογραφές για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  και ίδρυση ατομικών επιχειρήσεων μέσα από την πλατφόρμα του gov.gr, ανακοίνωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης από το βήμα του 8ου στρατηγικού συνεδρίου «Επενδύσεις στην Ελλάδα και Αναπτυξιακή Προοπτική-2021. Από την Επιβίωση στη Σταθερότητα και την Ανάπτυξη».

Ο Υπουργός, απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες, τόνισε ότι θα διαπιστώσουν το πόσο απλή και εύκολη είναι η νέα εφαρμογή Covid Free GR, με την οποία θα ελέγχεται η εγκυρότητα των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης για την πρόσβαση των πολιτών σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, όπως καφέ, μπαρ, εστιατόρια.

Η τεχνολογία, είπε ο Υπουργός, έχει να δώσει παντού λύσεις, μικρές λύσεις κάθε φορά, με μεγάλη όμως επίδραση στον τρόπο που λειτουργεί η δημόσια διοίκηση, οι επιχειρήσεις, οι πολίτες.

Ό,τι υλοποιείται ακολουθεί δύο βασικούς στόχους: Αποφυγή της ψηφιοποίησης της γραφειοκρατίας και, εύκολη χρήση από τους πολίτες.

Σε αυτό τον περίπου ενάμισι τελευταίο χρόνο, μέσα από το gov.gr, ψηφιοποιήθηκαν 1.200 διαδικασίες και υπηρεσίες του δημοσίου, ενώ πολύ γρήγορα, την επόμενη εβδομάδα, θα ανακοινωθεί μία ακόμη υπηρεσία σε σχέση με τους νέους και την κάρτα των 150 ευρώ, μέτρο που εισήχθη για να τονωθεί το εμβολιαστικό κίνημα.

Η πρόοδος που συντελέσθηκε στη διάρκεια της πανδημίας, είναι ο βατήρας από τον οποίο η Ελλάδα θα κάνει τα επόμενα άλματα στις Νέες Τεχνολογίες και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, υποστήριξε ο κ. Πιερρακάκης, σημειώνοντας ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης θα αξιοποιηθούν για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα μας, η οποία μάλιστα μπορεί να πρωταγωνιστήσει, με το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει, σε πολλούς τομείς της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Σημειώνεται ότι το Συνέδριο διοργανώνεται από το ΕΕΑ και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης, με την τιμητική υποστήριξη του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χατζηθεοδοσίου: Στήριξη των ΜμΕ και μερική διαγραφή του ιδιωτικού χρέους

LIVE – 8ο Στρατηγικό Συνέδριο: “Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική – 2021”

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ