Αθλητικό Πάρκο Ευόσμου: Προπονήσεις στα…τυφλά σε ξηλωμένο χλοοτάπητα (ΦΩΤΟ)

Αθλητικό Πάρκο Ευόσμου: Προπονήσεις στα…τυφλά σε ξηλωμένο χλοοτάπητα (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Αντιμέτωποι με δεκάδες προβλήματα που καθιστούν το Αθλητικό Πάρκο Ευόσμου (γήπεδο Μαρόκου) ακατάλληλο και εν πολλοίς επικίνδυνο προς χρήση, έρχονται καθημερινά μικροί και μεγάλοι αθλητές που προπονούνται ή αγωνίζονται σε αυτό, όπως καταγγέλλει στο GRTimes o υπεύθυνος της Ακαδημίας ΑΕ Ευόσμου, Παντελής Πωγωνίδης.

Να σημειώσουμε ότι στο Αθλητικό Πάρκο Κορδελιού – Ευόσμου το οποίο έχει κατασκευαστεί πριν από πολλά χρόνια, προπονούνται τέσσερις ομάδες της περιοχής και συγκεκριμένα, η ΑΕ Ευόσμου, ο Εθνικός Ευόσμου, ο Αίας Ευόσμου και ο Μακεδών Ευόσμου, εκ των οποίων η ΑΕ και ο Μακεδών διαθέτουν και τμήματα υποδομής με 170 και 60 παιδιά αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους των ομάδων, καθημερινά στο γήπεδο αυτό, προπονούνται περί τους 150 αθλητές μικροί και μεγάλοι, ενώ τα Σαββατοκύριακα διεξάγονται αγώνες ανδρικών και παιδικών ομάδων της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ) κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.

Ξηλωμένος χλοοτάπητας και κατεστραμμένα κιγκλιδώματα

«Το πρώτο και σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εγκαταστάσεις είναι με τον συνθετικό χλοοτάπητα, ο οποίος σε ορισμένα σημεία έχει ξηλωθεί με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού» τονίζει στο GRTimes o υπεύθυνος Ακαδημίας της ΑΕ Ευόσμου, Παντελής Πωγωνίδης.

Προσθέτει δε, ότι «το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα αφορά τις περιφράξεις του γηπέδου, οι οποίες σε κάποια σημεία είναι εντελώς κατεστραμμένες, με τα σύρματα όταν δεν λείπουν εντελώς, να έχουν λυγίσει από τη φθορά του χρόνου».

Όπως μπορεί μάλιστα να διαπιστώσει κάποιος από τις φωτογραφίες του GRTimes το βασικό προστατευτικό κιγκλίδωμα σε ορισμένα σημεία έχει αποκολληθεί με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ακόμη και κατάρρευσης.

Χωρίς νερό και ρεύμα

Εάν τα προβλήματα ήταν μόνο αυτά τότε θα μπορούσε να πει κανείς ότι στο γήπεδο «Μαρόκο» χρειάζονται ελάχιστες βελτιώσεις ούτως ώστε να γίνει λειτουργικό. Όμως όχι.

Σύμφωνα με τον κ. Πωγωνίδη, «στα αποδυτήρια δεν υπάρχει καθόλου θέρμανση, ούτε καν τους μήνες του χειμώνα. Κατ’ επέκταση δεν υπάρχει ούτε ζεστό νερό για να μπορέσουν οι αθλητές να κάνουν ένα μπάνιο μετά τους αγώνες και τις προπονήσεις. Υπάρχουν μάλιστα μέρες που δεν υπάρχει καθόλου νερό».

«Επιπλέον, ο φωτισμός είναι ελλιπής. Αυτό στους αγώνες μπορεί να μην αποτελεί πρόβλημα, διότι συνήθως διεξάγονται τις μεσημεριανές ώρες, όμως για τις προπονήσεις (ειδικά αυτές που γίνονται τις απογευματινές και βραδινές ώρες) είναι κομβικό. Είναι χαρακτηριστικό πως τους τελευταίους δύο μήνες στο μεγάλο γήπεδο, οι πυλώνες σβήνουν λόγω βραχυκυκλώματος όπως μας είπαν, ενώ εδώ και 15 ημέρες στο βοηθητικό δε λειτουργούν καθόλου, με αποτέλεσμα να γίνονται προπονήσεις στο σκοτάδι» προσθέτει ο υπεύθυνος ακαδημιών της ΑΕ Ευόσμου.

Τι λέει ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι εκπρόσωποι των ομάδων έχουν ζητήσει τη βοήθεια του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα. Ωστόσο, το θέμα φαίνεται να «σκαλώνει» στην κυριότητα του γηπέδου.

«Όσες φορές απευθυνθήκαμε στη δημοτική αρχή, η απάντηση από τη μια ήταν ότι δεν υπάρχουν κονδύλια και από την άλλη ότι η κυριότητα του γηπέδου δεν ανήκει στον δήμο, αλλά στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ)» τονίζει ο κ. Πωγωνίδης.

Σύμφωνα δε, με δημοσιεύματα του πρόσφατου παρελθόντος, ο δήμος είχε εκφράσει την επιθυμία να υποβάλει αίτημα προς το ΕΤΑΔ ώστε να πάρει στην κυριότητα του το γήπεδο για τα επόμενα 50 χρόνια, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να υπάρχει κάποια ουσιαστική λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top