Αθωώθηκαν τρεις για τα λαθραία τσιγάρα της Αριστοτέλους

Αθωώθηκαν τρεις για τα λαθραία τσιγάρα της Αριστοτέλους

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού, δικάστηκαν μόνο ο φερόμενος ως αρχηγός και οι δυο υπαρχηγοί του κυκλώματος οι οποίοι ήταν προσωρινά κρατούμενοι. Για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους ορίστηκε νέα δικάσιμος.

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τρεις από τους συνολικά 54 κατηγορούμενους  για πώληση λαθραίων τσιγάρων, στις παρυφές  της αγοράς «Καπάνι» και στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη. Παραπέμφθηκαν να δικαστούν κυρίως μετανάστες από το Πακιστάν με τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας και της εγκληματικής οργάνωσης.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού, διαχωρίστηκε  η υπόθεση για τους τρεις φερόμενους  ως διευθύνοντες του κυκλώματος οι οποίοι ήταν προσωρινά κρατούμενοι .Το δικαστήριο τους κήρυξε αθώους, κρίνοντας ότι δεν αποδείχτηκε η τέλεση της λαθρεμπορίας  καθώς δεν προέκυψε η προέλευση των τσιγάρων και ως εκ τούτου απαλλάχθηκαν και για την εγκληματική οργάνωση.

Για του υπόλοιπους που κατηγορούνται ως μέλη του κυκλώματος ορίστηκε  νέα δικάσιμος τον Σεπτέμβριο του 2021.

Σύμφωνα με το βούλευμα, η  δράση της οργάνωσης χρονολογείται από τις αρχές του 2016 έως το καλοκαίρι  του 2019 που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία ενώ κατασχέθηκαν 94.171 πακέτα τσιγάρα και 1.788 συσκευασίες καπνού, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, όπως επίσης δύο αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς λαθραίων τσιγάρων.

 

 

φωτογραφία αρχείου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ