Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στο διάστημα 3-16 Ιανουαρίου

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στο διάστημα 3-16 Ιανουαρίου

Μία νέα δέσμη μέτρων που θα ενεργοποιηθεί από τις 3 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει σε πρώτη φάση μέχρι τις 16 του ίδιου μήνα με προοπτική ανανέωσης, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού και της νέα μετάλλαξης «Όμικρον» που επικρατεί πλέον και στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό από τις 3/1 του 2022 έως και τις 16/1 ισχύουν τα παρακάτω μέτρα.

Σε περίπτωση που παρατηρηθεί μαζική παραβίαση των μέτρων τις επόμενες ημέρες, τότε η κυβέρνηση θα λάβει απόφαση και για «στόπ» στη μουσική.

  • Η προσέλευση θεατών στους αθλητικούς αγώνες θα αντιστοιχεί στο 10% του αθλητικού χώρου διεξαγωγής του αγώνα με ανώτατο όριο τους 1000 θεατές. Εάν τα μέτρα δεν τηρηθούν τότε η κυβέρνηση θα λάβει απόφαση για διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.
  • Υποχρεωτική διενέργεια PCR τεστ για επισκεπτήριο στα νοσοκομεία και στους υγειονομικούς χώρους.
  • Επέκταση της τηλεργασίας τόσο στον δημόσιο τομέα, όσο και στις ιδιωτικές εταιρείες.

Επιπλέον ο Θάνος Πλεύρης έκανε έκκληση προς όλους και ειδικότερα τους νέους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσοι επιλέξουν να διασκεδάσουν τις ημέρες πριν και μετά την Πρωτοχρονιά. «Όσοι βγούμε, ενδεχομένως να κινδυνεύουμε και να νοσήσουμε. Ιδιαίτερα οι νέοι όμως, οφείλουν να προστατεύσουν αυτούς που αγαπάνε. Εάν έχουν την παραμικρή υπόνοια ότι έχουν εκτεθεί στον ιό, τότε να αποφύγουν να συναναστραφούν με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και ειδικά ανεμβολίαστους. Τις επόμενες ημέρες θα ερευνήσουμε και αν διαπιστώσουμε ότι η συνεχιζόμενη αύξηση δεν συνδυάζεται με άνοδο των νοσηλειών, τότε το ΕΣΥ θα ανταπεξέλθει. Καλή χρονιά σε όλους και ελπίζουμε ότι το 2022 θα σηματοδοτήσει και το τέλος της πανδημίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top