Αυτές είναι οι πέντε περιοχές που προβληματίζουν για το ιικό τους φορτίο

Αυτές είναι οι πέντε περιοχές που προβληματίζουν για το ιικό τους φορτίο

Πέντε είναι οι περιοχές της Ελλάδας που αυτή τη στιγμή προκαλούν «πονοκέφαλο» στο κυβερνητικό επιτελείο αναφορικά με την αύξηση του ιικού φορτίου που παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα.

Το παραπάνω γεγονός επιβεβαιώθηκε και από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, κατά τη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς εξέφρασε την ανησυχία και τον προβληματισμό του για κάποιες περιοχές στη χώρα στις οποίες το ιικό φορτίο παρουσιάζει αύξηση, παρά το γεγονός, όπως επισήμανε, ότι η συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι καλή και όλοι οι επιδημιολογικοί δείκτες δείχνουν ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι σε ύφεση.

Σ’ ότι αφορά τις περιοχές, τα κρούσματα παρουσιάζουν αισθητή αύξηση στο δήμο Ρόδου κατά 43%, στο δήμου Μυτιλήνης κατά 36% και στην Περιφερειακή Ενότητα Σύρου κατά 50%. Στο ίδιο διάστημα, δηλαδή το τελευταίο πενθήμερο, εκθετική αύξηση του ιικού φορτίου, παρατηρήθηκε και στο δήμο Τροιζηνίας, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν υπερτριπλασιαστεί.

Επιπλέον ο δήμος Χανίων μετρά αυτή τη στιγμή 213 κρούσματα, όταν στις 20/5 είχε 169. Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ζήτησε από τους κατοίκους της Ρόδου, της Μυτιλήνης, της Τροιζηνίας, των Χανίων και της Σύρου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω η κοινωνία με λήψη έκτακτων μέτρων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top