Αυτές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις για τον καιρό του 15Αύγουστου (ΧΑΡΤΕΣ)

Αυτές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις για τον καιρό του 15Αύγουστου (ΧΑΡΤΕΣ)

Σε μία πρώτη εκτίμηση προχώρησαν οι μετεωρολόγοι για το εορταστικό τριήμερο του 15Αύγουστου στη χώρα μας. Σύμφωνα με αυτή, ο καιρός μπορεί «να μας τα χαλάσει» από την Παρασκευή 12 Αυγούστου, όμως από το Σάββατο 13 και μέχρι ανήμερα της Παναγίας, θα επικρατήσουν σε γενικές γραμμές καλές καιρικές συνθήκες.

Συγκεκριμένα, ο Σάκης Αρναούτογλου, προβλέπει «Έντονα τα θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα το επόμενο 15ήμερο στη χώρα!
Αρκετά άστατος τις θερμές μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες θα καταστεί ο καιρός στα ηπειρωτικά με μικρή πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 3 έως και 4 βαθμών, από την ερχόμενη Πέμπτη 11/8 και μέχρι περίπου την Κυριακή 14/8 ενώ ανήμερα του 15Αύγουστου η αστάθεια θα περιοριστεί σημαντικά!!!

Σε μία πρώτη προσέγγιση προσέγγισε και η Meteo Hellas.

Σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία από τα δύο βασικά μοντέλα πρόγνωσης καιρού, το ECMWF και το GFS, γνωστότερα ως Ευρωπαϊκό και Αμερικάνικο αντίστοιχα, πάμε για μια σχετικά ήπια κατάσταση την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου.

Ωστόσο νωρίτερα τις προηγηθείσες ημέρες, πλούσια δείχνει να είναι η καιρική εξέλιξη με αρκετές βροχές.

Ψυχρή λίμνη στην στάθμη των 500hpa, φαίνεται να μας προσεγγίζει με το Ευρωπαϊκό μοντέλο να μας την φέρνει λίγο πιο δυτικά, από ότι το Αμερικάνικο.
Η ημέρα της Παρασκευής 12 Αυγούστου, φαίνεται πως θα είναι και η πιο δραστήρια καιρικά, με αυξημένη αστάθεια σχεδόν σε όλο τον ηπειρωτικό κορμό, με πολλές βροχές και καταιγίδες ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο και τοπικά, να έχουμε ισχυρά μπουρίνια και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Ιδιαίτερη έμφαση στην εκδήλωση των φαινομένων φαίνεται πως υπάρχει για όλη την ραχοκοκαλιά της περιοχής της Πίνδου, την Βόρεια/Βορειοδυτική χώρα (πιο περιορισμένη σε Θράκη) και την Θεσσαλία-Πελοπόννησο.

Η ανατολική προσήνεμη πλευρά της χώρας, εξαιτίας και του βορειοδυτικού ρεύματος που θα επικρατήσει, θα απολαύσει καλύτερο καιρό και η αστάθεια εκεί θα είναι πιο περιορισμένη.

Το Σάββατο τώρα η αστάθεια φαίνεται να εμμένει, όμως πιο περιορισμένη.

Δεν θα λείψουν και την ημέρα του Σαββάτου λοιπόν οι βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα Βόρεια και κεντρικά τμήματα της χώρας και λιγότερα σε Πελοπόννησο (κυρίως ορεινές περιοχές), ενώ τα νησιώτικα τμήματα θα συνεχίσουν να έχουν λίγες τοπικές νεφώσεις και ηλιοφάνεια σε όλη την διάρκεια της ημέρας.

Το tips του Σαββάτου οι ενδεχομένως πιο ισχυρές βροχές ή μπόρες κατά τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες, στην περιοχή της Θράκης!

Την Κυριακή 14 Αυγούστου, η αστάθεια φαίνεται να κάνει δυναμική παρουσία σε Βόρεια Ελλάδα (ιδιαίτερα τις περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας), ενώ αργότερα τις απογευματινές προς πρώτες βραδινές ώρες αισθητή θα είναι η αστάθεια και στην περιοχή της Θεσσαλίας με τοπικά ισχυρές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά της περιφέρειας, ενώ λιγότερα σποραδικά φαινόμενα ενδεχομένως θα απασχολήσουν και περιοχές της Ανατολικής Στερεάς της Ευβοίας, πιθανόν και ορεινές περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου.

Τέλος την ημέρα της εορτής της Παναγίας 15 Αυγούστου, ο καιρός φαίνεται να είναι πάρα πολύ καλός με πολύ περιορισμένη αστάθεια κυρίως σε ορεινή χώρα με την περιοχή της Θράκης μόνο να επηρεάζεται λίγο περισσότερο, ενώ βροχή φαίνεται να έχουν κυρίως τις μεσημβρινές ώρες και περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας, χωρίς να έχουν με τα τελευταία στοιχεία ιδιαίτερες εντάσεις.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top