Αυτοί πήραν τα βραβεία Αριστείας του ΑΠΘ – Ανάμεσά τους η Γιάννα Αγγελοπούλου (VIDEO)

Αυτοί πήραν τα βραβεία Αριστείας του ΑΠΘ – Ανάμεσά τους η Γιάννα Αγγελοπούλου (VIDEO)

Τα μέλη του και ομάδες που διέπρεψαν σε ποικίλους τομείς τη χρονιά που πέρασε τίμησε και φέτος το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης απονέμοντας σήμερα τα Βραβεία Αριστείας για το 2021.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στο εξωτερικό αμφιθέατρο του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ, με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Φέτος, τα βραβεία δόθηκαν σε αυτούς που προσέφεραν και ξεχώρισαν για την συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Την απονομή έκαναν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

“Η έννοια της Αριστείας που δυστυχώς συχνά στη χώρα μας θεωρείται ανάξια λόγου -έως και “ρετσινιά”- συνιστά για εμάς ευταξία, που καθιστά εφικτή την ανάδειξη των ανθρώπων μέσα από το έργο τους. Η αποψινή μας τελετή είναι αφιερωμένη σε σας, τα άριστα μέλη της οικογένειάς μας, και στα επιτεύγματά σας που αποτελούν τα πιο ισχυρά διαπιστευτήρια για τη σημασία του Ιδρύματός μας σε διεθνές επίπεδο”, ανέφερε στην ομιλία του ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

“Σας τιμούμε, σήμερα, και σας ευχαριστούμε, διότι επίπονα και επίμοχθα υπηρετείτε την Επιστήμη σας με πράξεις και όχι με λόγια, διότι διεκδικείτε επιτυχώς προγράμματα και χαρτογραφείτε την καινοτομία με απτά αποτελέσματα και επιδόσεις, καλλιεργείτε την τέχνη και ασκείτε τον εθελοντισμό, στηρίζετε το Πανεπιστήμιο από διοικητικές θέσεις και αποδεικνύετε τις ικανότητές σας ως άξιοι απόφοιτοί του.

Με τις προκλήσεις μπροστά μας, δεν εφησυχάζετε αλλά αποφασιστικά και με προσήλωση μας καταδεικνύετε διαρκώς πως μοναδική επιλογή είναι η φυγή προς τα εμπρός. Γνωρίζω καλά πως στόχος σας είναι να ξεπερνάτε κάθε φορά τον εαυτό σας και αυτό είναι το μάθημα που διδάσκετε και στους νέους ανθρώπους -στους φοιτητές μας: τον εαυτό τους να ξεπερνούν. Οι δικές σας πράξεις, οι δικές σας καθημερινές “νίκες” είναι αυτές που καθιστούν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο μια πραγματική οικογένεια που δύναται να πρωτοπορεί εις πείσμα των δυσχερειών που αντιμετωπίζετε κάθε δεδομένη στιγμή. Και σε αυτόν τον αγώνα είμαστε δίπλα σας”, τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ.

 

Ο κ. Παπαϊωάννου, κλείνοντας την ομιλία του, απηύθυνε έκκληση σε φοιτήτριες και τους φοιτητές που θα υποδεχτεί σε λίγες ημέρες το πανεπιστήμιο, να εφοδιαστούν με το μόνο διαβατήριο για την ασφαλή τους επιστροφή στα αμφιθέατρα -τον εμβολιασμό. “Αποτελεί μια πράξη κοινωνικής συνείδησης, σεβασμού στο αγαθό της ζωής και αποτελεί ηθικό χρέος τόσο ατομικό όσο και κοινωνικό και συγχρόνως μια “απόδειξη” εμπιστοσύνης στην ίδια την επιστήμη, την οποία υπηρετούμε όλοι μας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης”, υπογράμμισε.

Βράβευση της Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη

Ανάμεσα σε αυτούς που βραβεύτηκαν ήταν και η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021, Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, η οποία έλαβε το Βραβείο Απόφοιτης για την εξαιρετική συμβολή της στην προβολή της Ελλάδας.

“Η επέτειος των 200 ετών συνέπεσε με μία χρόνια ασυνήθεις των περίπλοκων. Καθεμία από αυτές θα μπορούσαν να εκτροχιάσει την συλλογική θέληση για ένα ευοίωνο αύριο. Ωστόσο, αυτή η χρονιά μας ώθησε να σκεφτούμε ξανά τις ρίζες μας, την αληθινή μας ιστορία, την ταυτότητα μας, τον δρόμο που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Είδαμε να ξεπηδούν ζωογόνες δυνάμεις μέσα από την ίδια την κοινωνία τις οποίες κατεξοχήν το πανεπιστήμιο έχει ως αρχή να διαφυλάξει”, ανέφερε η κα. Αγγελοπούλου και όπως σχολίασε χαρακτηριστικά, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο τιμά την αποστολή του.

Στη συνέχεια η Αγγελοπούλου αναφέρθηκε σε διάφορες δράσεις της Επιτροπής Ελλάδα 2021.

Ποιοι πήραν τα βραβεία Αριστείας:

1. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, Βραβείο Απόφοιτης για την εξαιρετική συμβολή της στην προβολή της Ελλάδας
2. Αγγελική Λεμονίδου, Καθηγήτρια του Τμήματος Χημικών Μηχανικών για την αναγνώριση του επιστημονικού της έργου στις Θετικές Επιστήμες
3. Αστέριος Καραγιάννης, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής για την αναγνώριση του επιστημονικού του έργου στις Επιστήμες Υγείας
4. Ανδρέας Ζαφειρίδης, Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Σερρών για την αναγνώριση του επιστημονικού του έργου στις Επιστήμες Φυσικής Αγωγής
5. Κωνσταντίνος Βαρώτσος, Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών για τη διεθνή καλλιτεχνική του παρουσία
6. Νικόλαος Πλέρος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής για την καινοτομία και την αξιοποίηση της έρευνας
7. Παναγιώτης Μπαμίδης, Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής για την προσέλκυση ερευνητικών προγραμμάτων
8. International Association of Students in Agricultural and Related Sciences Greece για φοιτητικές δράσεις σε διεθνές επίπεδο
9. Society of Economic Geologists ΑUTh για εθελοντικές δράσεις που προάγουν την πρωτοβουλία στη γνώση και την προσφορά προς τους άλλους
10. BEST Thessaloniki για εθελοντικές δράσεις που προάγουν την πρωτοβουλία στη γνώση και την προσφορά προς τους άλλους
11. Τμήμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για την προσφορά στην ακαδημαϊκή λειτουργία του ΑΠΘ
12. Τμήμα Διεθνών Σχέσεων για την προσφορά στην ακαδημαϊκή λειτουργία του ΑΠΘ
13. Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων για τη συμβολή της στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ