Αυτοψία κλιμακίου του Υπ. Υγείας στην Κοζάνη – Αύριο στα νοσοκομεία Θεσ/νίκης

Αυτοψία κλιμακίου του Υπ. Υγείας στην Κοζάνη – Αύριο στα νοσοκομεία Θεσ/νίκης

Κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας, το οποίο απαρτιζόταν από μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, τον διευθυντή ιατρικών υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, και την πρόεδρο του ΟΔΙΠΥ, έκανε αυτοψία σήμερα στα νοσοκομεία της Κοζάνης, ενώ αύριο αναμένεται να επισκεφθεί τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες θέλουν παράνομα καφενεία και συναθροίσεις να πυροδοτούν εστίες διασποράς σε χωριά της Κοζάνης.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Από το πρωί βρισκόταν κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας στην Π.Ε. Κοζάνης, ώστε να διαπιστώσει δια ζώσης την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, το κλιμάκιο απαρτιζόταν από τους καθηγητές και μέλη της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Θεοκλή Ζαούτη και Χαράλαμπο Γώγο, από τον διευθυντή των ιατρικών υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, Δημήτρη Πύρρο, την πρόεδρο του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ), Δάφνη Καϊτελίδου, αλλά και τον επιστημονικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Γιάννη Φαρόπουλο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του GRTimes, το κλιμάκιο συναντήθηκε με τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτη Μπογιατζίδη, με τον διοικητή του νοσοκομείου Κοζάνης, αλλά και με γιατρούς και νοσηλευτές. Όπως προέκυψε από την επίσκεψη, τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν αύξηση του ιικού φορτίου στην περιοχή, πράγμα το οποίο επιβεβαιώνει και ο ΕΟΔΥ, ο οποίος γνωστοποίησε στο κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας ότι και σήμερα, 12/04/21, παρατηρήθηκε αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων.

Σχέδιο για ανάπτυξη περισσότερων κλινών

Παρά την επιδημιολογική επιβάρυνση της περιοχής και την αισθητή πίεση στα νοσοκομεία, η αυτοψία έδειξε ότι υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες τόσο σε ΜΕΘ, όσο και στις κλινικές Covid, ενώ δημιουργήθηκε ένα σχέδιο για το πώς θα ανοίξουν επιπλέον κλίνες σε περίπτωση ανάγκης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας εντυπωσιάστηκε από το υγειονομικό προσωπικό της Κοζάνης, καθώς όλοι, ανεξαιρέτου ειδικότητος “βάζουν πλάτη” στη μάχη με τον κορωνοϊό, με αυτοθυσία και επιμονή.

Παράνομα ανοιχτά καφενεία και μη χρήσης μάσκας σε χωριά πυροδοτούν τη διασπορά 

Πληροφορίες ωστόσο για… παράνομα ανοιχτά καφενεία, αυξημένες συναθροίσεις ατόμων και μη χρήση μάσκας σε πολλά χωριά της Κοζάνης, στα οποία “ξεπηδούν” κάθε εβδομάδα νέες εστίες διασποράς του κορωνοϊού, προβλημάτισε το κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας.

Πληροφορίες του GRTimes αναφέρουν, ότι καθώς η κατάσταση στις εν λόγω περιοχές είναι ανεξέλεγκτη, όσον αφορά στην συχνή παραβίαση των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού, στόχος είναι να “προλάβει” ο εμβολιασμός μία ενδεχόμενη “καταστροφή”. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μία ενδεχόμενη σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων τις επόμενες 20 μέρες, δεν θα οφείλεται στην εφαρμογή του σκληρού lockdown, το οποίο συνεχώς παραβιάζεται, αλλά στην επιτάχυνση του εμβολιαστικού έργου, με τον εμβολιασμό της κατηγορίας των ευπαθών ομάδων Β.

Το κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας έφτασε σήμερα στην Θεσσαλονίκη, ενώ αναμένεται αύριο να κάνει αυτοψία στις μονάδες υγείας της περιοχής. Σήμερα το βράδυ πρόκειται να αποφασιστεί ποια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης θα επισκεφθούν.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ