Beyond: Ο σχολικός και διαδικτυακός εκφοβισμός αντικείμενο εκδήλωσης της ΠΚΜ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Beyond: Ο σχολικός και διαδικτυακός εκφοβισμός αντικείμενο εκδήλωσης της ΠΚΜ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Στο cyber bullying και στον σχολικό εκφοβισμό, αλλά και στους τρόπους αντιμετώπισης τους, είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που διεξάγεται αυτήν την ώρα στο πλαίσιο της έκθεσης τεχνολογίας και καινοτομίας Beyond στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ρεπορτάζ: Αλέξης Αλεξιάδης

Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, η αναπληρώτρια Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Προγραμματισμού, Αθηνά Αηδονά και ο Άγγελος Χαριστέας, Αντιπεριφεριάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ κεντρικοί ομιλητές, είναι η Δρ. Αντωνία Τορρένς – Γενική Διευθύντρια ΚΜΟΠ, εκπαιδευτική ψυχολόγος και ιδρύτρια του Live Without Bullying και η Στέλλα Πάτση, Αστυνομικός Υποδιευθυντής, τμηματάρχης καινοτομιών Δράσεων και Στρατηγικής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βόρειας Ελλάδας.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος, Μαρία Σαμολαδά.

Στη διάρκεια του χαιρετισμού του, που έγινε διαδικτυακά, ο κ. Κόπτσης ανέφερε αρχικά ότι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση όλων, είναι τα πρώτα βήματα για την καταπολέμηση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, του bullying και του cyberbullying.

Επισήμανε ότι είναι καίριας σημασίας η εκπαίδευση τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση αυτών των νοσηρών, όπως τα χαρακτήρισε, φαινομένων, ενώ στη συνέχεια μίλησε για τα προγράμματα και τις δράσεις που υλοποιεί το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με άλλους φορείς και οργανώσεις για την προστασία των παιδιών από τέτοια φαινόμενα.

Α. Αηδονά: «Κακή εκδοχή της τεχνολογίας ο διαδικτυακό εκφοβισμός»

Για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα που δυστυχώς τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε έξαρση, έκανε λόγο η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Προγραμματισμού, Αθήνα Αηδονά.

Επισήμανε ακόμη πως η Περιφέρεια έχει πολύ ψηλά στην ατζέντα της το θέμα του διαδικτυακού εκφοβισμού.

Χαρακτήρισε δε τον διαδικτυακό εκφοβισμό ως την κακή εκδοχή της τεχνολογίας, της καινοτομίας και των δυνατοτήτων που δίνουν οι διαδικτυακές εφαρμογές, ενώ είπε ότι οποιαδήποτε μορφή βίας δεν πρέπει να γίνεται ανεκτή από κανέναν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας «λέει όχι στο cyber bullying, λέει ναι στη σωστή ενημέρωση και πληροφόρηση».

Α. Χαριστέας για την τεχνολογία και τον ρόλο της σε σχέση με τον εκφοβισμό

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Άγγελος Χαριστέας, που έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων, κάλεσε τα παιδιά να γνωρίζουν για τους πιθανούς κινδύνους της τεχνολογίας, οι οποίοι, όπως είπε, το τελευταίο διάστημα εντοπίζονται ακόμη και στα διαδικτυακά παιχνίδια, προκειμένου να μάθουν πώς να προφυλάσσονται.

«Η τεχνολογία έχει τη λύση, τον τρόπο να μας βοηθήσει στην αντιμετώπιση του εκφοβισμού», σημείωσε, λέγοντας χαρακτηριστικά προς τους δεκάδες μαθητές του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης (Γ1 και Γ2 τάξεις) ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα, ζητώντας τους παράλληλα να μάθουν να χρησιμοποιούν σωστά την τεχνολογία.

Ο κ. Χαριστέας, μάλιστα, επιφύλαξε και μία έκπληξη για τα παιδιά, ανακοινώνοντας τους ότι μετά το τέλος της εκδήλωσης θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν έναν εξομοιωτή πτήσης, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Δείτε τι είπε αναλυτικά ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Άγγελος Χαριστέας:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηχηρό μήνυμα από μαθητές, εκπαιδευτικούς και Πολιτεία: «Live Without Bullying. Ζήσε χωρίς εκφοβισμό. Η βία δεν έχει θέση στα σχολεία»

Πανελλήνια Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού: Oι δράσεις του Live Without Bullying

Πανελλήνια Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού: Oι δράσεις του Live Without Bullying

Το Live Without Bullying στις δράσεις «Ψηφιακής Κουλτούρας» της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας (VIDEO)

Κεφάλαια 230 δισ $, περιμένουν να επενδυθούν σε start ups τεχνολογίας

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top