Χ.Κουδούνης: Η πρόταση της «Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Χ.Κουδούνης: Η πρόταση της «Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Για τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις εστίασης, τους στόχους της «Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης», αλλά και την πρόταση της για το ποιες επιχειρήσεις θα λειτουργήσουν από εδώ και στο εξής και πως, μίλησε στον Real FM Θεσσαλονίκης και στη Μαρία Σαμολαδά, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής της Πρωτοβουλίας, Χρήστος Κουδούνης.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουδούνης, το αμέσως επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τις επιχειρήσεις του κλάδου του, οι οποίες, με βάση και την πρόταση της «Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης», θα πρέπει να μπορούν να έχουν τη δυνατότητα, να επιλέγουν οι ίδιες αν θα είναι βιώσιμες ή όχι, με βάση τα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση για τη λειτουργία τους.

«Η πρωτοβουλία έδωσε μια πρόταση που υιοθετήθηκε και από σωματεία όλης της χώρας, όπου ζητήσαμε την επιλεγμένη αναστολή. Υπάρχουν όντως επιχειρήσεις που όντως δεν μπορούν να ανοίξουν. Άλλες θα προσπαθήσουν, αλλά όλοι θα πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε εάν είμαστε βιώσιμοι ή όχι. Πραγματικά κάποιοι δεν είναι βιώσιμοι και δεν μπορούν να ανοίξουν» ανέφερε ο κ. Κουδούνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων πλέον είναι πάρα πολύ δύσκολο να είναι βιώσιμες, ενώ κυριαρχεί η κακή ψυχολογία στους επιχειρηματίες εστίασης οι οποίοι είναι σε εγρήγορση, περιμένοντας πως θα μπορέσουν επιτέλους να επαναφέρουν την κανονικότητα στη δουλειά τους.

«Οι μεζούρες μέχρι τώρα δεν δείχνουν βιωσιμότητα» δήλωσε, προσθέτοντας πως με το νέο πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων, μειώνεται και η δυνατότητα εξυπηρέτησης των πελατών και η δυνατότητα είσπραξης.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξη του στον Real FM 107,1, αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης του προσωπικού που απασχολείται στον κλάδο.

«Γιατί να μη δοθούν επιδόματα εργασίας και όχι ανεργίας; Για αυτό λέμε επιλεγμένη αναστολή…. Όσοι τεθούν σε αναστολή να στηρίζεται το προσωπικό τους με επιδόματα αντί να τους έχει ανέργους και να τους πληρώνει ο ΟΑΕΔ» είπε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής της «Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Κουδούνης αναφέρθηκε επίσης στην Πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχουν περίπου  400 καταστήματα εστίασης της Θεσσαλονίκης, σχολίασε την πρόταση να γίνουν πεζοδρομήσεις για να μπορέσουν να δουλέψουν καλύτερα οι επιχειρήσεις, εξήγησε γιατί η Θεσσαλονίκη είναι σε καλύτερη θέση από άλλες περιοχές που θα πληγούν πολύ από τη μείωση του τουρισμού και ζήτησε τέλος, να κρατήσουν όλοι μια σοβαρή στάση και οι  επαγγελματίες, αλλά και οι πελάτες, η αγορά, η κυβέρνηση και ο δήμος.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top