Χαλ/δική: Το beach bar που έγινε “πυριτιδαποθήκη”-Παρέμβαση δημάρχου (ΦΩΤΟ)

Χαλ/δική: Το beach bar που έγινε “πυριτιδαποθήκη”-Παρέμβαση δημάρχου (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Σωροί από πεταμένες ξύλινες πόρτες και κουφώματα, κομμένοι κορμοί δέντρων, μπάζα και εγκαταλειμμένες πρόχειρες κατασκευές, σπασμένες ομπρέλες και ξαπλώστρες, φερτά υλικά ατάκτως ερριμμένα, ξεραμένα χόρτα και πυκνή βλάστηση συνθέτουν μια εικόνα εγκατάλειψης αλλά και άμεσου κινδύνου για περιοχή της Χαλκιδικής.

Δυστυχώς όλα τα παραπάνω μπορεί να τα βρει κάποιος σε παραλιακό οικόπεδο – φιλέτο, το οποίο μάλιστα στα χαρτιά ανήκει στον δήμο Νέας Προποντίδας και μέχρι πρότινος αξιοποιούνταν από ιδιώτη υπό τη μορφή παραλιακού καταστήματος εστίασης (beach bar).

Μόνιμοι κάτοικοι και παραθεριστές στην περιοχή των Γεωπονικών-Μυκονιάτικων Χαλκιδικής κοιμούνται και ξυπνούν καθημερινά υπό τον φόβο, μη συμβεί κάτι που θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη καταστροφή στην περιοχή. Ειδικά αυτές τις ημέρες, που το θερμόμετρο ξεπερνά συχνά τους 40οC, γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι μια σπίθα και μόνο μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις μη ελέγξιμες.

«Πριν από τέσσερις μήνες περίπου άρπαξαν φωτιά από άγνωστη αιτία, ορισμένα από τα δέντρα που υπάρχουν εντός του οικοπέδου, φωτιά η οποία λόγω των προσπαθειών της πυροσβεστικής ευτυχώς δεν επεκτάθηκε, διότι πολύ δύσκολα θα γλιτώναμε τα σπίτια μας, τα οποία βρίσκονται ακριβώς δίπλα. Στην περιοχή μάλιστα, υπάρχουν δρόμοι και δρομάκια που οδηγούν σε αδιέξοδο κάτι που μπορεί να μπερδέψει ακόμη και την πυροσβεστική, και σημαίνει ότι σε ενδεχόμενο συναγερμού θα υπάρξει σύγχυση» μεταφέρει με αγωνία στο GRTimes κάτοικος της περιοχής.

Γιατί δεν έχει καθαριστεί μέχρι σήμερα 

Ένα ιδιότυπο ιδιοκτησιακό καθεστώς το οποίο υπάρχει στο συγκεκριμένο οικόπεδο που αποτελεί πηγή κινδύνου για τους ελάχιστους μόνιμους κατοίκους και τους παραθεριστές εμποδίζει τους εμπλεκόμενους να προβούν σε καθαρισμό του, παρά το γεγονός ότι χαρακτηρίζεται φιλέτο και βρίσκεται μια ανάσα από την ακτή «Γεωπονικά – Μυκονιάτικα» η οποία μάλιστα φέρει και Γαλάζια Σημαία.

Συγκεκριμένα, νόμιμος ιδιοκτήτης του οικοπέδου είναι ο ίδιος ο δήμος Νέας Προποντίδας, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια το νοίκιασε σε ιδιώτη που μέχρι πρότινος το λειτουργούσε ως παραλιακό κατάστημα εστίασης (beach bar). Στην πάροδο των ετών, ο ιδιώτης διαφώνησε με τους υπεύθυνους του δήμου, με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να οδηγηθούν στα δικαστήρια και μέχρι να λήξει η αντιδικία, το οικόπεδο να αφεθεί στην τύχη του μαζί με τον εξοπλισμό από την εποχή ακόμη που λειτουργούσε ακόμη ως beach bar.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι και παραθεριστές της περιοχής τονίζουν πως «είναι άδικο να ζούμε με τα λάστιχα και τις μάνικες παρά πόδα, μην τυχόν και πεταχτεί κανένα τσιγάρο ή υπερθερμανθούν γυαλιά με τις θερμοκρασίες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα. Να τρέμουμε για τους εαυτούς μας και τα σπίτια μας που είναι σε απόσταση αναπνοής, για μια δουλειά που με τα ειδικά μηχανήματα και το κατάλληλο προσωπικό χρειάζεται πέντε με έξι ώρες δουλειά για να καθαριστεί».

Συνάντηση με τον ιδιώτη και υπόσχεση του δημάρχου για άμεση λύση του θέματος

Μιλώντας για το συγκεκριμένο ζήτημα στο GRTimes, ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, υποσχέθηκε ότι το θέμα αναμένεται να λυθεί άμεσα – ίσως και αύριο- μετά τη συνάντηση που θα έχει ο ίδιος με τον ιδιώτη.

«Με τον άνθρωπο αυτόν έχουμε ακολουθήσει την δικαστική οδό, προκειμένου να λύσουμε τις όποιες διαφορές υπάρχουν και έχουμε μπει στη διαδικασία για απόδοση του μίσθιου. Επίσης τον έχουμε καλέσει επανειλημμένα για να υπογράψει το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής. Πριν μια εβδομάδα και παρά τις συνεχόμενες οχλήσεις μας, πήραμε μια απόφαση τελικής έξωσης και αύριο (12/8) έχω ραντεβού μαζί του, προκειμένου να πάρει κάποια από τα πράγματα που είναι μέσα στο οικόπεδο, έτσι ώστε στη συνέχεια να μπει ο δήμος και να το καθαρίσει», τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Καρράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Νέα Προποντίδα: Έπεσαν οι υπογραφές για ακόμη ένα έργο πνοής

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ