Χαλκιδική: Α’ Συνάντηση αρχαιολογικών ταινιών στον Πολύγυρο

Χαλκιδική: Α’ Συνάντηση αρχαιολογικών ταινιών στον Πολύγυρο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, διοργανώνει μια πρώτη συνάντηση αρχαιολογικών ταινιών την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23/7 στις 20:30, στον υπαίθριο χώρο του μουσείου Πολυγύρου.

Με αφορμή την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου, η συνάντηση έχει σκοπό να φέρει στο κοινό της Χαλκιδικής όψεις της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσα από τον κινηματογράφο.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες για μικρούς και μεγάλους, ταινίες που μας γνωρίζουν το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και την πανεπιστημιακή αρχαιολογική έρευνα στη χώρα, τη συνεργασία πολλών ειδικοτήτων για να προσεγγίσουμε το παρελθόν, ταινίες που αναζητούν τα σπαράγματα της μνήμης μέσα στη σύγχρονη πόλη και αποτίουν φόρο τιμής στις φωτεινές προσωπικότητες της ιστορίας μας. “Η συνάντηση αυτή είναι μόνο η αρχή ενός ταξιδιού στην πολιτιστική μας κληρονομιά και σας καλούμε να επιβιβαστείτε” αναφέρεται στην ανακοίνωση για την συνάντηση.

Στην εκδήλωση έχουν προβλεφθεί όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.

Περισσότερες πληροφορίες:

Eφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, τηλ. 2310-285.163 (κα Ελένη Στούμπου)
E-mail: [email protected]
Συντονισμός εκδήλωσης: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ
Αρχαιολόγος, Αν. Προϊστάμενος Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους
Καλλιτεχνική επιμέλεια: ΕΛΕΝΗ ΣΤΟΥΜΠΟΥ-ΚΑΤΣΑΜΟΥΡΗ
Αρχαιολόγος-σκηνοθέτρια
Συνεργάτες: ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΑΔΑΜΟΥ, Αρχιτέκτονας
ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΚΤΣΕΛΗ, Αρχαιολόγος

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ