Χαλκιδική: Έβαλαν το χέρι στην τσέπη κι έφτιαξαν «πυροσβεστικό σταθμό» (VIDEO)

Χαλκιδική: Έβαλαν το χέρι στην τσέπη κι έφτιαξαν «πυροσβεστικό σταθμό» (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Επιχειρηματίες και κάτοικοι της Κρυοπηγής στη Χαλκιδική, δημιούργησαν με δικά τους έξοδα έναν «πυροσβεστικό σταθμό» άμεσης επέμβασης, ώστε να εξοπλίσουν με νερό την Πυροσβεστική σε περίπτωση πυρκαγιάς, δίχως να χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Στόχος του συγκεκριμένου εγχειρήματος ήταν η αξιοποίηση των τρακτέρ που έχουν οι κάτοικοι της περιοχής στη Χαλκιδική, σε περίπτωση μιας ισχυρής πυρκαγιάς. «Το μηχάνημα αποτελείται από ένα βυτίο με αντλία, στην οποία έχουμε τοποθετήσει μία μάνικα. Εκτός από τη μάνικα, υπάρχει και μία αντλία βενζίνης, ώστε να μεταγγίζουμε από το ένα βυτίο στο άλλο, διότι κάποια στιγμή το γεμάτο βυτίο θα αδειάσει, οπότε πρέπει να το ξανά γεμίσουμε» δήλωσε στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κρυοπηγής, Θανάσης Νάτσιος.

Με το συγκεκριμένο μηχάνημα μπορεί να δοθεί νερό στα Πυροσβεστικά που επιχειρούν εκείνη την ώρα, ώστε να μην χαθεί σημαντικός χρόνος, διότι το όχημα θα πρέπει να φύγει από το σημείο που επιχειρεί, να κατευθυνθεί προς τον κοντινότερο σταθμό για να γεμίσει νερό και στη συνέχεια να επιστρέψει και πάλι στο σημείο που έχει ξεσπάσει η φωτιά.

Ο κ. Νάτσιος συμπληρώνει πως στόχος τους είναι να βοηθούν την Πυροσβεστική και ουσιαστικά να μεταφέρουν το νερό με τα τρακτέρ για να κάνουν πιο εύκολο το έργο της. «Συνολικά μεταφέρουμε γύρω στους 20 τόνους νερό. Τρία βυτία που γεμίζουν έως πέντε τόνους και ένα με τρεις τόνους. Κοιτάξαμε να αξιοποιήσουμε ότι έχουμε και μακάρι όλα τα χωριά της περιοχής να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα και να δημιουργηθούν και άλλα τέτοια μηχανήματα».

Να σημειωθεί, πως τα εργαλεία που έχουν τοποθετηθεί πάνω στο βυτίο είναι με βάση τα μοντέλα που χρησιμοποιεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ως προς την συνδεσιμότητά τους.

Τέλος, ο «πυροσβεστικός σταθμός» μπορεί να επιχειρήσει και αυτόνομα, γιατί η αντλία που έχει τοποθετηθεί είναι από εκείνες που χρησιμοποιούν για τα αρδευτικά κανάλια, με αποτέλεσμα να ανεβάζει μέχρι 16 ατμόσφαιρες πίεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Χαλκιδική: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια 5χρονου στα Νέα Φλογητά

Χαλκιδική: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Νέα Καλλικράτεια

Φωτιά τώρα στη Χαλκιδική-Καίει κοντά σε σπίτια

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική (ΧΑΡΤΗΣ)

Χαλκιδική: Ακυβερνησία ταχύπλοου σκάφους έξω από το λιμάνι των Ν. Μουδανιών

«Εκείνο το πρωί αποδέχτηκα ότι μάλλον θα πεθάνω» – Συγκλονίζει ο Ιβάν που διασώθηκε στη Χαλκιδική

Χαλκιδική: 31χρονος έκλεψε 240 λίτρα πετρέλαιο από την επιχείρηση που εργαζόταν

Χαλκιδική: «Καμπάνα» για εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης σε οικόπεδο στο Πευκοχώρι

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top