Χαλκιδική: Κώδωνας κινδύνου για έξαρση κρουσμάτων

Χαλκιδική: Κώδωνας κινδύνου για έξαρση κρουσμάτων

Ρεπορτάζ: Μίνα Αφεντούλη

Την προσοχή των κατοίκων πέντε περιοχών της χώρας, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται, ζήτησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Νίκος Χαρδαλιάς αναφέροντας «τη Βοιωτία, τη δυτική Αττική, την Κοζάνη, τη Ροδόπη και από χθες στη Χαλκιδική».

Μιλώντας στο GRTimes.gr, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής Μάριος Πυρπασόπουλος ανέφερε ότι στο νοσοκομείο Πολυγύρου νοσηλεύονται σήμερα 10 ασθενείς με κορωνοϊό. Ο ίδιος παρατήρησε ότι μετά τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς παρατηρείται μίας μικρής έκτασης έξαρση κρουσμάτων. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ότι λόγω των εορτών να δόθηκαν όλα μαζί τα αποτελέσματα των τεστ μερικών ημερών.

Σημείωσε ότι το διάστημα της πανδημίας παρατηρούνται διάφορες μικρές εστίες, περιστασιακά και μεμονωμένα σε περιοχές όπως η Κασσανδρεία, η Τρίγλια και η Πορταριά.

Ο κ. Πυρπασόπουλος επισημαίνει ότι η αίσθηση μίας περιορισμένης αύξησης κρουσμάτων που παρατηρείται, δίνεται κυρίως μέσω του δικτύου των ιδιωτών γιατρών της Χαλκιδικής. Έχουν κλείσει όλες τις πηγές ενημέρωσης. Ενώ από την αρχή της πανδημίας παρακολουθούσαμε σε real time μέσω του συστήματος του εθνικού μητρώου COVID. Μέσω αυτού είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας ανά νομό, δυνατότητα που σήμερα δεν υπάρχει καθώς αυτή η σελίδα καταργήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top