Χαλκιδική-Κρούσματα Γαστρεντερίτιδας: Τι έδειξαν οι πρώτοι έλεγχοι στο νερό

Χαλκιδική-Κρούσματα Γαστρεντερίτιδας: Τι έδειξαν οι πρώτοι έλεγχοι στο νερό

Αρνητικά βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα αναλύσεων του νερού της Αρναίας ως προς την εύρεση κολοβακτηριδίων, έπειτα από την εμφάνιση συσσωρευμένων κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην περιοχή – Παραμένει η σύσταση για μη χρήση του νερού ως πόσιμο, λέει ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος στο GRTimes.

Λόγω των συσσωρευμένων κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας που εμφανίστηκαν στην Αρναία τα τελευταία 24ωρα, ο δήμος Αριστοτέλη έκανε προαιρετική σύσταση προς τους κατοίκους της περιοχής να μην καταναλώνουν το νερό ως πόσιμο μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι του ΚΕΠΑΜΑΧ ώστε να εξεταστεί αν έχει παρεισφρήσει στο δίκτυο ύδρευσης κάποιο μικρόβιο, μετά την πρόσφατη κακοκαιρία “Μπάλλος” που έπληξε την περιοχή.

Τα πρώτα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά ως προς την εύρεση κολοβακτηριδίων (E-coli και ολικών κολοβακτηριδίων) στο νερό της Αρναίας. Ωστόσο, όπως τόνισε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος στο GRTimes, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας καθώς αναμένονται και οι υπόλοιπες εξετάσεις για εντερόκοκους, κοπρανοειδή, νοροϊό κ.α. “Αύριο θα έχουμε και νέες δειγματοληψίες και θα συνεχίσουμε μέχρι να σιγουρευτούμε. Δεν εφησυχάζουμε” ανέφερε ο δήμαρχος Αριστοτέλη.

Μέχρι τότε, οι κάτοικοι της Αρναίας καλούνται να μην καταναλώνουν το νερό ως πόσιμο, για παν ενδεχόμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χαλκιδική-Κρούσματα Γαστρεντερίτιδας: Σήμερα τα πρώτα αποτελέσματα για το νερό

Χαλκιδική: Συσσωρευμένα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Αρναία

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ