Χαλκιδική: Με αργούς ρυθμούς οι εργασίες για το άνοιγμα των πλαζ (ΦΩΤΟ)

Χαλκιδική: Με αργούς ρυθμούς οι εργασίες για το άνοιγμα των πλαζ (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Με αργούς ρυθμούς, όπως μπορεί να διαπιστώσει κάποιος και από τις φωτογραφίες που εξασφάλισε το GRTimes, κινούνται οι εργασίες για το αυριανό (8/5) άνοιγμα των οργανωμένων πλαζ σε κάποιες από τις πολυσύχναστες παραλίες της Νέας Προποντίδας στη Χαλκιδική.

Συγκεκριμένα, αυτήν την ώρα στην παραλία της Νέας Καλλικράτειας υπάρχουν συνεργεία που εργάζονται πάνω στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, ολοκληρώνοντας κατασκευές που αφορούν σκάλες κατάβασης προς την πλαζ, πλην όμως η παραλία προς το παρόν είναι ακόμη γεμάτη με φύκια που έχει ξεβράσει η θάλασσα στη στεριά, ενώ δεν υπάρχει καμία κίνηση που να υποδηλώνει ότι γίνονται εργασίες για την τοποθέτηση των ομπρελών με αποστάσεις.

Ίδια η εικόνα και στην παραλία της Βεργιάς, λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω. Σκαπτικά μηχανήματα εργάζονται και εκεί για να ολοκληρώσουν τις εργασίες ανάπλασης, ωστόσο σε ότι αφορά τα beach bar φαίνεται ότι δύσκολα θα ανοίξουν κάποια από αυτά ή και όλα.

Όπως και να έχει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, έχει εισηγηθεί την επαναλειτουργία των πλαζ για αύριο Σάββατο (8/5), κάτι που ανακοίνωσε μόλις προχθές και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Βέβαια θα πρέπει να τονιστεί ότι για τη Χαλκιδική υπάρχει χρόνος μέχρι τις 14 Μαΐου υπό την έννοια ότι μέχρι τότε απαγορεύονται διαπεριφερειακές μετακινήσεις, κάτι που σημαίνει ότι οι βασικοί επισκέπτες της περιοχής, δηλαδή οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης δεν θα μπορέσουν να μεταβούν αύριο στις συγκεκριμένες παραλίες παρά το γεγονός ότι απέχουν μερικά χιλιόμετρα από το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ