Χαλκιδική: Νέα σεξιστική επίθεση από τον 77χρονο δημοτικό σύμβουλο του Δ. Σιθωνίας-Τι αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή

Χαλκιδική: Νέα σεξιστική επίθεση από τον 77χρονο δημοτικό σύμβουλο του Δ. Σιθωνίας-Τι αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Την απόφαση για άμεσο διορισμό δικηγόρου ο οποίος θα ακολουθήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των υπαλλήλων του δήμου Σιθωνίας και ταυτόχρονα θα εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του, πήρε η Οικονομική Επιτροπή που συγκλήθηκε σήμερα (11/8) εκτάκτως μέσω τηλεδιάσκεψης από τον πρόεδρο και δήμαρχο της περιοχής Κυπαρίσση Ντέμπλα, έπειτα και από τη νέα σεξιστική επίθεση και τη νέα μήνυση που κατατέθηκε -από υπάλληλο του δήμου καθαριότητας- εναντίον του 77χρονου δημοτικού συμβούλου που είναι παράλληλα και επικεφαλής παράταξης στην περιοχή της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρει στην μηνυτήρια αναφορά η υπάλληλος του δήμου που εργάζεται στον τομέα καθαριότητας τόνισε «την Τρίτη 9/8 περίπου στις 11.00 το πρωί, ενώ καθάριζα σε υπαίθριο χώρο, ο 77χρονος δημοτικός σύμβουλος με πλησίασε από πίσω και με εξύβρισε, αναφέροντας μεταξύ άλλων «θα σας γα…..ω όλους. Είσαι υποχρεωμένη να καθαρίζεις το πάρκινγκ του αυτοκινήτου μου. Θα σε στείλω σπίτι σου» και άλλες ακατανόμαστες εκφράσεις τις οποίες δεν μπόρεσα να συγκρατήσω καθώς απομακρύνθηκα άμεσα από το σημείο».

Η εν λόγω υπάλληλος στην καταγγελία της επαναλαμβάνει τις συνεχόμενες σεξιστικές επιθέσεις του δημοτικού συμβούλου και σε άλλους εργαζόμενους του δήμου, όπως αυτή που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή εναντίον προϊσταμένης Τεχνικών Υπηρεσιών στη Νικήτη.

«Σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή πήραμε τις αποφάσεις που απαιτούνταν προκειμένου να σταματήσουμε αυτόν τον άνθρωπο. Θα ακολουθήσουμε λοιπόν κάθε ένδικο μέσο προκειμένου να προστατέψουμε τους υπαλλήλους του δήμου μας από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις του και ταυτόχρονα να εξασφαλίσουμε την εύρυθμή λειτουργία των υπηρεσιών μας. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε ξανά ανάλογες συμπεριφορές» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Κυπαρίσσης Ντέμπλας στο GRTimes, ενώ θεωρείται βέβαιο πως το θέμα μέσω του δημοτικού συμβουλίου θα φτάσει και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Σωματείο Εργαζομένων: Υπάρχουν εργαζόμενες που φοβούνται να δουλέψουν

Στο μεταξύ την έντονη ανησυχία του για τα φαινόμενα σεξιστικών επιθέσεων από τον εν λόγω 77χρονο δημοτικό σύμβουλο, εξέφρασε εκ νέου στο GRTimes, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Σιθωνίας, Αναστάσιος Παπαργύρης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως υπάρχουν πλέον υπάλληλοι του δήμου και κυρίως γυναίκες που φοβούνται να προσέλθουν στην εργασία τους.

«Μάθαμε για την καταγγελία μιας ακόμη συναδέλφου μας, στην οποία επιτέθηκε κατά τη διάρκεια της εργασίας της. Ευτυχώς διατήρησε την ψυχραιμία της και αμέσως μετά υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά. Είναι όμως άξιο αναφοράς πως ένας άνθρωπος συνεχίζει τις επιθέσεις του ανενόχλητος παρά τις όποιες κινήσεις έχουν γίνει. Ελπίζουμε ότι η Οικονομική Επιτροπή θα πάρει τις αποφάσεις που πρέπει, γιατί υπάρχουν πλέον αρκετοί εργαζόμενοι που φοβούνται να προσέλθουν στην εργασία τους» υπογράμμισε ο κ. Παπαργύρης.

Ν. Τράκας: Να σταματήσουν οι απαράδεκτες συμπεριφορές

Στο μεταξύ στο πλευρό των υπαλλήλων του δήμου Σιθωνίας στέκεται με ανάρτησή του στο προσωπικό προφίλ που διατηρεί σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), Νίκος Τράκας.

Ο τελευταίος στην ανάρτησή του σημειώνει πως «θύμα ενός απίστευτου περιστατικού έμφυλης βίας, έπεσε δημοτική υπάλληλος της Τεχνικής Υπηρεσίας με πρωταγωνιστή Δημοτικό Σύμβουλο και επικεφαλή παράταξης στον Δήμο Σιθωνίας. Ο συγκεκριμένος Δημοτικός Σύμβουλος δεν είναι λίγες φορές που έχει επιτεθεί λεκτικά σε υπαλλήλους του Δήμου, με αποκορύφωμα μόλις χθες, όπου επιτέθηκε για ακόμη μια φορά σε γυναίκα, υπάλληλο καθαριότητας με υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά την διάρκεια της εργασίας της.

Μηδενική ανοχή σε τέτοιου είδους συμπεριφορές!!!

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ απερίφραστα την λεκτική, υβριστική, σωματική και ψυχολογική βία που δέχονται οι δημοτικοί υπάλληλοι και ΚΑΛΩ τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ και τον ΔΗΜΑΡΧΟ Σιθωνίας να παρέμβουν ΑΜΕΣΑ για να σταματήσουν οι ακραίες και οι απαράδεκτες συμπεριφορές από το συγκεκριμένο αιρετό.

Οι τραμπουκισμοί και οι απειλές δεν περνάνε στους εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Θα βρίσκομαι στο πλευρό όλων των συναδέλφων που υφίστανται τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές με κάθε μέσο διαφυλάσσοντας τους ηθικούς κανόνες, τα ανθρώπινα δικαιώματα συμπεριλαμβανομένων και των δικαιωμάτων των γυναικών».

Αλληλεγγύη και από άλλους δήμους της Χαλκιδικής 

Στο μεταξύ τα περιστατικά έμφυλης βίας στον δήμο Σιθωνίας έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και σε άλλους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής. Όπως για παράδειγμα της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Κασσάνδρας Μαρίας Παπαδημητρίου, η οποία με ανάρτησή της στο Facebook σημειώνει:

Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να ασκεί έμφυλη βία εις βάρος γυναικών σε καμία περίπτωση.

Η είδηση για άσκηση έμφυλης βίας από δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Σιθωνίας προς δημοτική υπάλληλο είναι κάτι παραπάνω από εξοργιστική.

Τόσο ως γυναίκα όσο και ως αιρετή στο Δήμο Κασσάνδρας δηλώνω απερίφραστα κατά της έμφυλης βίας και υπέρ της υπαλλήλου που έπεσε θύμα αυτής.

Καλώ δε όλες τις συναδέλφους αιρετές στην τοπική Αυτοδιοίκηση της Χαλκιδικής από όλους τους Δήμους, να εκφράσουμε έμπρακτα τον αποτροπιασμό μας στο ζήτημα άσκησης έμφυλης βίας τουλάχιστον με μία σχετική ανάρτηση κατ’ αρχήν και με οργάνωση μιας σχετικής Ημερίδας αμέσως μετά, την οποία και προτίθεμαι να αναλάβω σε συνεργασία με όσες αιρετές επιθυμούν.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πεδίο δημιουργικής συνύπαρξης ανθρώπων που κατά κανόνα οφείλουν να συμπεριφέρονται πολιτισμένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top