Χαλκιδική: Ο απινιδωτής του φούρναρη έσωσε τον 14χρονο που κατέρρευσε στο γήπεδο

Χαλκιδική: Ο απινιδωτής του φούρναρη έσωσε τον 14χρονο που κατέρρευσε στο γήπεδο

Ο νεαρός που έπαθε ανακοπή την περασμένη Πέμπτη την ώρα της προπόνησης καταρρέοντας στο γήπεδο, μπροστά στα μάτια προπονητών και συμπαικτών του, σώθηκε χάρη στην ύπαρξη ενός απινιδωτή, ο οποίος βρίσκεται για κοινή χρήση στον φούρνο της κοινότητας.

Ο Στέλιος Ευγενίου, ιδιοκτήτης του φούρνου, δήλωσε πως πριν από 4 χρόνια ένα μέλος της οικογένειάς του χρειάστηκε εξειδικευμένη καρδιολογική εξέταση και αποφάσισε να κάνει δώρο στην κοινότητα έναν απινιδωτή, ο οποίος εν τέλει έσωσε τη ζωή του 14χρονου και ο οποίος βρίσκεται για κοινή χρήση στο κατάστημα της κοινότητας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Παναθλητικού Ομίλου Μουδανιών, ο 14χρονος είχε υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που όμως δεν είχαν δείξει κάποιο πρόβλημα. Από την πλευρά της η Ευγενία Χριστοφορίδου, η γιατρός του Κέντρου Υγείας Μουδανίων, πρόσθεσε ότι το παιδί δεν είχε κάποιο βέβαιο διαγνωσμένο πρόβλημα, ενώ σημείωσε ότι όλα τα παιδιά στις ακαδημίες έχουν κάνει σχετικές εξετάσεις. Συμπλήρωσε ακόμα, ότι για κάποιο λόγο ο 14χρονος έκανε κάποια αρρυθμία.

Η γιατρός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του mega είπε ότι: «Σε τρία λεπτά ήμουν στο γήπεδο όπου διαπιστώθηκε καρδιακή ανακοπή, και είπαμε σε έναν γονιό να φέρει τον απινιδωτή που ξέραμε ότι υπάρχει διαθέσιμος στο κατάστημα, ενώ κάναμε ΚΑΡΠΑ μέχρι να έρθει ο απινιδωτής».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ