Χαλκιδική: Πρωτοφανής σεξιστική επίθεση από σύμβουλο του Δ. Σιθωνίας σε δημοτική υπάλληλο

Χαλκιδική: Πρωτοφανής σεξιστική επίθεση από σύμβουλο του Δ. Σιθωνίας σε δημοτική υπάλληλο

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Θύμα ενός απίστευτου περιστατικού έμφυλης βίας, καταγγέλλει πως έπεσε δημοτική υπάλληλος Τεχνικών Υπηρεσιών, με φερόμενο ως δράστη 77χρονο δημοτικό σύμβουλο, ο οποίος είναι και επικεφαλής παράταξης στον δήμο Σιθωνίας. Τι λένε στο GRTimes ο δήμαρχος Κυπαρίσσης Ντέμπλας και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου.

Όπως κατήγγειλε επώνυμα η προϊσταμένη του εν λόγω τμήματος και με επιστολή της προς τον δήμαρχο, Κυπαρίσση Ντέμπλα την περασμένη Παρασκευή (5/8) περίπου στη 1 μετά το μεσημέρι, ο δημοτικός σύμβουλος, μετέβη σε τεχνική υπηρεσία του δήμου με έδρα τη Νικήτη Χαλκιδικής. Εκεί, κι ενώ ήταν μόνη της στον χώρο ο 77χρονος μπήκε μαινόμενος στο γραφείο της και εξαπέλυσε βαρύτατη φραστική και σεξιστική επίθεση με ακατανόμαστες εκφράσεις όπως «ακόμα εδώ είσαι παλιοπ…….α; Δεν σε έχουν διώξει βρε μαλ……..η; Εγώ θα σε κλείσω φυλακή, εγώ θα σε γα……..ω ρε π…….να, φυλακή θα σε κλείσω».

Μάλιστα, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο GRTimes πως ο δημοτικός σύμβουλος κινήθηκε απειλητικά και με σκοπό να χειροδικήσει εναντίον του θύματος, όμως ένας άλλος δημοτικός σύμβουλος του Δ. Σιθωνίας που βρέθηκε στο σημείο, τον σταμάτησε και συγκράτησε τον μαινόμενο συνάδελφό του.

Όταν τα πνεύματα ηρέμησαν, η δημοτική υπάλληλος μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Σιθωνίας, όπου και υπέβαλε μήνυση εναντίον του 77χρονου, ενώ ταυτόχρονα με επιστολή της αλλά και επαφή με τον δήμαρχο της περιοχής, ζητά την προστασία της και τη νομική της κάλυψη με τη θέσπιση ασφαλιστικών μέτρων, έτσι ώστε ο φερόμενος ως δράστης να μην την ξαναπλησιάσει.

Ντέμπλας: Τραμπουκίζει συχνά ακόμη και στο δημοτικό συμβούλιο

Για επαναλαμβανόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά ειδικότερα απέναντι στις γυναίκες κάνει λόγο στο GRTimes ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, αναφερόμενος στον 77χρονο δημοτικό σύμβουλο. «Αυτά είναι τα παρατράγουδα του εκλογικού νόμου. Ο εν λόγω σύμβουλος με το πρόσχημα ότι έχει εκλεγεί, συχνά – πυκνά εισβάλλει στις υπηρεσίες, τραμπουκίζει και απειλεί υπαλλήλους, με αποκορύφωμα αυτό το περιστατικό το οποίο το καταδικάζουμε απερίφραστα. Έχει δημιουργήσει πρόβλημα ακόμη και στο δημοτικό συμβούλιο απέναντι στην πρόεδρο» υπογραμμίζει.

Σύμφωνα με τον κ. Ντέμπλα, σύντομα – ίσως και σήμερα- συγκληθεί Οικονομική Επιτροπή, η οποία θα συζητήσει το θέμα «και στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε οποιοδήποτε ένδικό μέσο προκειμένου να προστατέψουμε τους υπαλλήλους του δήμου μας από τέτοιου είδους συμπεριφορές». Αμέσως μετά θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο και θα στείλει το ζήτημα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία και θα αποφανθεί. Σε προσωπικό επίπεδο, η ίδια η υπάλληλος έχει ήδη κινηθεί νομικά εναντίον του δράστη».

Σωματείο Εργαζόμενων: Να καταγγέλλετε τέτοια περιστατικά

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Σιθωνίας, Αναστάσιος Παπαργύρης, καταδίκασε απερίφραστα το άγριο σεξιστικό περιστατικό, ενώ ταυτόχρονα παρότρυνε όλους τους υπαλλήλους του δήμου να καταγγέλλουν τέτοιου είδους συμπεριφορές.

«Όλα είναι σε γνώση του δημάρχου και νομίζω ότι θα επιληφθεί του θέματος. Δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι. Ο συγκεκριμένος δεν είναι η πρώτη φορά που έχει επιτεθεί, οπότε πρέπει να μπει ένα τέλος» σημειώνει στο GRTimes.

Παράλληλα τονίζει πως «εμείς ως Σωματείο, παροτρύνουμε τους συναδέλφους μας όταν πέφτουν θύματα τέτοιων συμπεριφορών, να μη κρατούν το στόμα τους κλειστό και να μη φοβούνται να το καταγγείλουν. Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε όσοι ακολουθούν τέτοιες πρακτικές να τιμωρούνται παραδειγματικά» σημείωσε ο κ. Παπαργύρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top