Χαλκιδική: Σύσκεψη για την αντιμετώπιση πλημμυρών

Χαλκιδική: Σύσκεψη για την αντιμετώπιση πλημμυρών

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 με θέμα την αντιμετώπιση πλημμυρών και χιονοπτώσεων για την χειμερινή περίοδο 2019-2020 με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων του Νομού, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός των υπηρεσιών και η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητάς τους, σε περίπτωση πλημμυρών, χιονοπτώσεων και παγετού.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργου και παρευρέθησαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων όπως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Πυροσβεστικής, του Στρατού, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, των Δήμων της Χαλκιδικής, των Δασαρχείων και μελών των εθελοντικών ομάδων της Χαλκιδικής.

Ακολούθησαν οι ενημερώσεις των εμπλεκόμενων φορέων για τον απολογισμό της περσινής περιόδου και διαπιστώθηκε αποτελεσματικότητα και συνεργασία σε συμβάντα πλημμυρών και έντονων χιονοπτώσεων. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι δράσεις και ο σχεδιασμός για την τρέχουσα χειμερινή περίοδο. Επιπλέον οι υπηρεσιακοί παράγοντες τόνισαν ότι υπάρχει υψηλός βαθμός ετοιμότητας και συντονισμός για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top