Χαλκιδική: Ξανά σε λειτουργία η κλινική Covid στο νοσοκομείο – Αυξάνεται η πίεση

Χαλκιδική: Ξανά σε λειτουργία η κλινική Covid στο νοσοκομείο – Αυξάνεται η πίεση

Άρχισε να λειτουργεί και πάλι μετά από αρκετούς μήνες, κλινική Covid στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, καθώς τα κρούσματα στον νομό αυξήθηκαν σημαντικά. Τι δηλώνει στο GRTimes ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Μετά τη ΜΕΘ Covid που εδώ και περίπου έναν μήνα είναι διαρκώς γεμάτη, με περιστατικά και από άλλους νομούς, πλέον άνοιξε και κλινική Covid στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, με περίπου 38 κλίνες κατά πληροφορίες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με τα αυξημένα κρούσματα στον νομό.

Χθες η Χαλκιδική είχε 49 νέα κρούσματα, με τον μέσο όρο των τελευταίων 7 ημερών να ανέρχεται πλέον στα 34,57 και τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους στα 46,27, γεγονός που προκαλεί ανησυχία και θέτει σε περεταίρω εγρήγορση τις υγειονομικές αρχές.

Όπως δηλώνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής, Μάριος Πυρπασόπουλος, το άνοιγμα της κλινικής Covid αποδίδεται πιθανότατα στο ότι άρχισαν να πιέζονται πιο πολύ τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που εξυπηρετούσαν μέχρι χθες, στο ότι έληξε η τουριστική σεζόν στη Χαλκιδική – στη διάρκεια της οποίας το νοσοκομείο δεν δεχόταν περιστατικά Covid – και φυσικά στην αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «σαφώς θα επηρεαστεί η λειτουργία του νοσοκομείου, που καλείται με το ίδιο προσωπικό να λειτουργήσει και μια κλινική παραπάνω», γεγονός που σημαίνει και παραπάνω εφημερίες.

Ο κ. Πυρπασόπουλος επισήμανε ακόμη ότι ο ίδιος, μαζί με έναν ακόμη παθολόγο, δήλωσαν πρόθυμοι να ενταχθούν στο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου για να το ενισχύσουν, ελπίζοντας να βοηθήσουν λίγο στη δύσκολη αυτή συγκυρία.

Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων: Είμαστε τουλάχιστον 30 άτομα λιγότερα από πέρυσι

Στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στις οποίες καλείται να εργαστεί το υγειονομικό προσωπικό, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο GRTimes, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Χαλκιδικής, Ηλίας Λαζάρου.

Αρχικά όπως λέει, οι πέντε κλίνες της ΜΕΘ Covid εδώ και περίπου έναν μήνα είναι γεμάτες, εξυπηρετώντας και γειτονικούς νομούς, ενώ η κλινική Covid που άνοιξε με 38 κλίνες, επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, δεδομένου ότι το προσωπικό σε σχέση με πέρυσι, έχει μειωθεί κατά πολύ.

«Αυτή τη στιγμή από το σύνολο του προσωπικού και σε σχέση με πέρυσι, απουσιάζουν περίπου 30 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό. Δεν είναι μόνο ότι βγήκαν σε αναστολή, έχουμε επτά άτομα που βγήκαν στη σύνταξη και άλλα τρία με άδεια μητρότητας. Δηλαδή ξεπερνάμε τα μείον 30 άτομα νοσηλευτικού» λέει ο κ. Λαζάρου.

Σχετικά με τη λειτουργία του νοσοκομείου, τονίζει ότι ήδη υπάρχει πίεση στο χειρουργείο και τα ιατρεία που είναι τρία, – τακτικά, επείγοντα και ιατρείο Covid – και λειτουργούν με λιγότερο από το προβλεπόμενο προσωπικό .

«Αυτά όλα είναι εις βάρος των εργαζομένων, αλλά τον εργαζόμενο κανένας δεν τον υπολογίζει. Εγώ άδεια του 2021 δεν έχω πάρει ακόμα. Πήρα άδεια περυσινή. Έχουμε και αναστολές αδειών αυτό το διάστημα και βγαίνουν τα προγράμματα εις βάρος μας. Που να υπήρχαν και άδειες… Μας υποσχέθηκαν τρίμηνα.. Που είναι;;; Μια κοροϊδία δηλαδή» λέει χαρακτηριστικά.

“Να μην σκεφτούν να μεταφέρουν παθολογικά στη χειρουργική κλινική”

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, αναφέρει ότι στο προηγούμενο μεγάλο κύμα της πανδημίας, οι παθολογικές κλινικές μεταφέρθηκαν στη χειρουργική, προκειμένου να λειτουργήσουν δύο κλινικές Covid.

«Είναι απαράδεκτο να μεταφέρεται παθολογική στο χειρουργικό και να έχεις και χειρουργημένους ασθενείς και να έχεις και παθολογικούς. Αν επιχειρήσει η διοίκηση να το περάσει και πάλι αυτό» θα το καταγγείλουμε λέει κ. Λαζάρου, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι σε βάρος της υγείας των ασθενών. «Εάν η κυβέρνηση νομίζει ότι με τέτοια μπαλώματα μπορεί να καλύψει τα λάθη της είναι γελασμένη» καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΓΝ Πολυγύρου: Αύξηση εμβολιασμένων, αλλά μακριά από το απόλυτο–Τι λέει ο πρόεδρος του ΙΣΧ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ