Ν.Χαλκηδόνα: Νέες προκλήσεις δημιουργεί η παράκαμψη του δρόμου Θεσσαλονίκης-Έδεσσας

Ν.Χαλκηδόνα: Νέες προκλήσεις δημιουργεί η παράκαμψη του δρόμου Θεσσαλονίκης-Έδεσσας

Αναβαθμίζεται ο οδικός άξονας Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, ο οποίος δεν θα διέρχεται πλέον μέσα από την πόλη της Χαλκηδόνας. Όπως τονίζει στο GRTimes ο δήμαρχος Χαλκηδόνας, Σταύρος Αναγνωστόπουλος υπάρχει αγωνία για τους ανθρώπους που διατηρούν τις επιχειρήσεις τους πάνω στους οδικούς άξονες, ενώ στόχος του δήμου είναι η ανεύρεση κινήτρων προσέλκυσης επισκεπτών, ώστε να αποφευχθεί το οικονομικό πλήγμα στην περιοχή.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη

«Σήμερα υλοποιούμε τη δέσμευση που ανέλαβα πριν 18 μήνες», δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 24/04/2021 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώνοντας την έναρξη κατασκευής των σύγχρονων οδικών αξόνων Θεσσαλονίκη-Έδεσσα και Δράμα-Αμφίπολη και οι οποίοι, σύμφωνα και με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που θα πάει την ευρύτερη περιοχή στην επόμενη εποχή, στην οποία η Θεσσαλονίκη θα είναι πραγματικά πρωτεύουσα όλων των Βαλκανίων.

Σχολιάζοντας στο GRTimes την κατασκευή της παράκαμψης της Χαλκηδόνας, που περιλαμβάνεται στο έργο του δρόμου Θεσσαλονίκη-Έδεσσα, ο Δήμαρχος της περιοχής, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, ανέφερε πως η αναβάθμιση των οδικών αξόνων ήταν γνωστή εδώ και αρκετά χρόνια, λόγω των ανεπαρκειών στις οδικές διατομές, της κακής ορατότητας και της συχνής διέλευσής τους μέσα από πόλεις. Παρ’ όλα αυτά, όπως είπε, υπάρχει ανησυχία, καθώς πόλεις – περάσματα, όπως η Χαλκηδόνα,  που έχουν αναπτυχθεί λόγω των διερχόμενων πολιτών, θα πρέπει να βρουν άλλον τρόπο να αναπτυχθούν.

“Θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να αντισταθμίσουμε την έλλειψη δραστηριότητας. Οι άνθρωποι που διατηρούν τις επιχειρήσεις τους πάνω στους οδικούς άξονες αγωνιούν εδώ και χρόνια και γνωρίζουν ότι είναι κάτι που δεν μπορεί να αποφευχθεί. Εμείς, ως δήμος, θα εξετάσουμε πως μπορούμε να στηρίξουμε τις εν λόγω επιχειρήσεις. Δεν θα αφήσουμε τους ανθρώπους στο έλεος της τύχης τους”, εξηγεί ο δήμαρχος.

Ο ίδιος, υπογραμμίζει ότι η πόλη της Χαλκηδόνας πρόκειται να προβληθεί, ώστε να δημιουργηθούν κίνητρα επίσκεψης, ακόμη και σε όσους δεν διέρχονται απλά από την περιοχή.

“Θα προσελκύσουμε κόσμο, φροντίζοντας να προβάλλουμε τον τόπο. Θα προτάξουμε την γαστρονομία της περιοχής και θα δημιουργήσουμε κίνητρα για να την επισκέπτονται οι πολίτες είτε τη διασχίζουν πηγαίνοντας σε κάποιον άλλο προορισμό, είτε όχι”, εξηγεί.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top