Νικήτη – Επίκειται τροπολογία που θα λύνει το πρόβλημα με τους αμμοκράτες

Νικήτη – Επίκειται τροπολογία που θα λύνει το πρόβλημα με τους αμμοκράτες

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Χαμόγελα αισιοδοξίας άρχισαν να διαφαίνονται στη Νικήτη, στη Σιθωνία, καθώς το πρόβλημα με την εφαρμογή των πρωτοκόλλων κατεδάφισης για τους αμμοκράτες στο παραλιακό μέτωπο, φαίνεται πως θα επιλυθεί με νομοθετική πράξη την προσεχή Πέμπτη. Τι δήλωσε στο GRTimes, ο δήμαρχος Σιθωνίας, Πάρης Ντέμπλας.

Προς οριστική εκτόνωση οδηγείται η κατάσταση στη Νικήτη, με πλήθος κατοίκων να συγκεντρώνεται για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, απέναντι από αστυνομικές δυνάμεις, για να διαμαρτυρηθεί για την αφαίρεση των αμμοκρατών που προστατεύουν το παραλιακό μέτωπο από διάβρωση, κατ` εφαρμογή των πρωτοκόλλων κατεδάφισης που είχε εκδώσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης.

Το θέμα αποτέλεσε το αντικείμενο συνάντησης που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Σιθωνίας Πάρης Ντέμπλας, στο γραφείο του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης, Ιωάννη Σάββα, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου. “Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και ύστερα από τηλεφωνικές επαφές, επιβεβαιώθηκε η κατάθεση τροπολογίας την προσεχή Πέμπτη, που θα αναστέλλει τα πρωτόκολλα κατεδάφισης” ανέφερε ο κ. Ντέμπλας στο GRtimes, επισημαίνοντας πως οι συγκεκριμένες εξελίξεις “επέτρεψαν” και τον χειρισμό του θέματος με μεγαλύτερη ευελιξία από πλευράς της Αποκεντρωμένης.

“Γύρω στο μεσημέρι αποχώρησαν και οι αστυνομικές δυνάμεις και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα ξαναγυρίσουν” είπε ο δήμαρχος Σιθωνίας χαριτολογώντας και εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η νομοθετική πρωτοβουλία της Πέμπτης – που αναμένεται να δίνει και προθεσμία έως τις 31 Οκτωβρίου 2021 για την τακτοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών – θα λύσει οριστικά το πρόβλημα.

Σήμερα εξάλλου κατατέθηκαν στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης, ασφαλιστικά μέτρα κατά των πρωτοκόλλων κατεδάφισης για την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, καθώς και για το πρωτόκολλο που αφορά το πλακόστρωτο του πεζόδρομου της παραλίας της Νικήτης. Η διαδικασία αναμένεται να συζητηθεί αύριο στα δικαστήρια.

Διαβάστε επίσης:

Νικήτη: Ένας δημοτικός σύμβουλος και δύο τοπικοί προσήχθησαν στα επεισόδια για τους αμμοκράτες

Νικήτη: Νέα διαμαρτυρία για τους αμμοκράτες

Σιθωνία: Αφαιρούνται οι αμμοκράτες στην παραλία Νικήτης – Προειδοποιεί για καταστροφές ο δήμαρχος (VIDEO)

 

Πηγή κεντρικής φωτό: Tom Sakis από την ομάδα “Συμβαίνει τώρα στη Χαλκιδική”

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ