Χαρδαλιάς: Δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός πίσω από κάθε ψαρά ή κυνηγό

Χαρδαλιάς: Δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός πίσω από κάθε ψαρά ή κυνηγό

Απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου αναφορικά με τη μετακίνηση των κυνηγών και των ψαράδων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε πως είναι αδιανόητο να επιτραπεί η μετακίνηση στους ανθρώπους που εκπροσωπούν αυτές τις δύο δραστηριότητες. 

Συγκεκριμένα, ο Β. Κεγκέρογλου στην ερώτησή του, ανέφερε εάν θα μπορούσαν αυτοί οι δύο τομείς να ενταχθούν στους κωδικούς ατομικής άθλησης, γεγονός που προκάλεσε την έκπληξη του κ. Χαρδαλιά. 

“Με έκπληξη είδα την ερώτηση. Υπάρχουν δέκα εκατομμύρια πολίτες που κάτω από δύσκολες συνθήκες ενός αόρατου εχθρού, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μικρές ή μεγάλες υποχωρήσεις ακόμα και στα χόμπι ή την ψυχαγωγία τους. Και καλείται η εθνική αντιπροσωπεία να αναδείξει το αυτονόητο. Σας παρακαλώ ας μην ευτελίζουμε τη συζήτηση. Γιατί ακούω και κάτι επιχειρήματα αν κολλάει από την μπεκάτσα ή από τον αγριόχοιρο”. 

Επίσης ο Ν. Χαρδαλιάς έκανε έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και υπογράμμισε ότι το 65% της βάσης των κυνηγετικών συλλόγων είναι στη Μακεδονία και στη Θράκη, περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία αυτό το διάστημα. 

“Δεν γίνεται δέκα εκατομμύρια να είναι σε απομόνωση και οι φίλοι κυνηγοί απλώς να μετακινούνται όπου θέλουν. Είναι λάθος μήνυμα. Είναι επίσημη θέση του ΚΙΝΑΛ να ενταχθεί το κυνήγι και το ψάρεμα στις μετακινήσεις και να μπορούν να μετακινούνται με έξτρα sms;” σημείωσε ο  υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. 

Από την άλλη πλευρά ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε πως αντίστοιχη ερώτηση έχει γίνει και από βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας με τον κ. Χαρδαλιά να υπογραμμίζει ότι “δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός πίσω από κάθε ψαρά ή κυνηγό. Θα κάνουμε όλοι υπομονή. Και οι κυνηγοί και οι ψαράδες. Και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα το δούμε”. 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top