Χαρδαλιάς: Νέα μέτρα σε έξι περιοχές λόγω αυξημένων κρουσμάτων

Χαρδαλιάς: Νέα μέτρα σε έξι περιοχές λόγω αυξημένων κρουσμάτων

Οι ΠΕ Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου καθώς και οι δήμοι Ιητών, Θήρας και Πάρου έχουν κατηγοριοποιηθεί σε πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης με συγκεκριμένα μέτρα προς εφαρμογή, λόγω υψηλότατου επιδημιολογικού φορτίου, είπε στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Η κατάσταση σε αυτές τις περιοχές επιβάλλει από όλους μας εγρήγορση και μας θέτει σε συναγερμό, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς σημειώνοντας ότι στη Μύκονο ο ρυθμός των ενεργών κρουσμάτων έχει τετραπλασιαστεί σε μια βδομάδα, στο Ρέθυμνο έχει διπλασιαστεί, στο Ηράκλειο έχει σχεδόν τριπλασιαστεί, στην Ίο έχει υπερπενταπλασιαστεί, στη Σαντορίνη έχει υπερδιπλασιαστεί και στην Πάρο έχει επταπλασιστεί.

Από το Σάββατο 17 Ιουλίου, στις περιοχές αυτές οι μη εμβολισμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και στις τουριστικές επιχειρήσεις, θα πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο δυο φορές την εβδομάδα, μία με self test και μία με rapid, με ταυτόχρονη υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Η υποχρέωση για τεστ δύο φορές την εβδομάδα αφορά και τα μη εμβολισμένα μέλη των πληρωμάτων επιβατηγών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων.

Πηγή: ertnews

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ