Χαρδαλιάς: Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Σταμάτα – 4 προσαγωγές υπόπτων

Χαρδαλιάς: Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Σταμάτα – 4 προσαγωγές υπόπτων

Σε κατάσταση ύφεσης βρίσκεται η πυρκαγιά που ξεκίνησε λίγο πριν τις 12 στη Σταμάτα Αττικής, όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στην έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε λίγο νωρίτερα.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η εικόνα της φωτιάς δείχνει βελτιωμένη και ότι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε γενική επιφυλακή καθώς ακόμα υπάρχουν διάφορες διάσπαρτες εστίες.

Μάλιστα, ο υφυπουργός ενημέρωσε πως πραγματοποιείται έρευνα για εμπρησμό και πως μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί τέσσερα ύποπτα άτομα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε: «Η κινητοποίηση ήταν άμεση, καθολική και στοχευμένη. Ήμασταν όλοι εδώ, σε πλήρη κινητοποίηση. Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη πυρκαγιά, μεταφερόταν με τον αέρα με αποτέλεσμα να εξαπλώνεται πολύ γρήγορα».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε και για τους πυροσβέστες οι οποίοι έδωσαν «γενναία μάχη» αλλά έδωσε τα εύσημα και στους εθελοντές και αστυνομικούς «οι οποίοι πήραν όλα τα μέτρα για να εκκενωθούν οι περιοχές».

Αναφορικά με τα αίτια της πυρκαγιάς ο υπουργός, τόνισε ότι: «είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα καταλήξουν σε συμπεράσματα. Θα προστατεύσουμε το περιβάλλον, τα δάση, τους οικισμούς και φυσικά θα προστατεύσουμε τις ανθρώπινες ζωές».

Τέλος ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε έκκληση σε όλους να μην επιχειρούν φωτιές στην ύπαιθρο καθώς και τις επόμενες μέρες ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι υψηλός και οι συνθήκες δύσκολες.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ