Χάρης Θεοχάρης: Άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου

Χάρης Θεοχάρης: Άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου

Με το νέο σλόγκαν «Το μόνο που θέλετε είναι η Ελλάδα», με το ελληνικό χαμόγελο, τα ελληνικά τοπία, την ελληνική φιλοξενία και την απόλυτη ασφάλεια για διακοπές, ο τουρισμός στην Ελλάδα ετοιμάζεται να ανοίξει και όπως τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, στη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που έδωσε από το Μουσείο της Ακρόπολης, στο πλαίσιο της ΙΤΒ, «φιλοδοξούμε να ανοίξουμε τον ελληνικό τουρισμό στις 14 Μαΐου».

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου ([email protected])

Για ένα ασφαλές άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, τηρώντας αυστηρά, όπως και πέρυσι, όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής, έκανε λόγο ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο της διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε πριν λίγο, στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής εκθέσεως ΙΤΒ, που άνοιξε σήμερα τις πύλες της ψηφιακά.

Όπως εξήγησε, η Ελλάδα είναι έτοιμη με πλήρη πρωτόκολλα υγιεινής για το καλοκαίρι του 2021. Όλοι οι τουρίστες θα είναι ευπρόσδεχτοι, είτε θα είναι εμβολιασμένοι, είτε θα διαθέτουν ανοσία λόγω ανάρρωσης είτε θα έχουν αρνητικά τεστ.

Επίσης, φέτος θα είναι διαθέσιμα και τα rapid tests, που σημαίνει ότι στην περίπτωση θετικού δείγματος η απομόνωση θα γίνεται αμέσως, χωρίς την 24ωρη αναμονή, όπως ίσχυε πέρυσι. Το δε κόστος σχετικά με την περίθαλψη για κορωνοϊό θα προσφέρεται στους τουρίστες δωρεάν, όπως συνέβαινε και πέρυσι.

Σ’ ότι αφορά τους κανόνες υγιεινής, όλοι οι κανόνες που θα ισχύουν για τους Έλληνες θα ισχύουν και για τους τουρίστες, όπως για παράδειγμα, η χρήση μάσκας θα είναι απαραίτητη για όλους.

Ο κ. Θεοχάρης επισήμανε ότι ήδη από την περσινή χρονιά, η Ελλάδα απέδειξε σ’ όλους τους επισκέπτες ότι είναι ένα μοναδικός και απόλυτα ασφαλής προορισμός.

«Έχουμε εκπαιδεύσει στα νέα δεδομένα τους χιλιάδες εργαζόμενους που απασχολούνται στον χώρο του τουρισμού ενώ στις προτεραιότητες μας είναι ο εμβολιασμός τους, αμέσως μόλις είναι διαθέσιμες οι δόσεις εμβολίων» δήλωσε ο κ. Θεοχάρης.

Αποτελεσματικότητα των πρωτοκόλλων υγιεινής

Η 14η Μαΐου θεωρείται η πιθανότερη ημερομηνία για το άνοιγμα της φετινής σεζόν στην Ελλάδα, ωστόσο, στις αρχές Απριλίου, όπως δήλωσε ο κ. Θεοχάρης, η χώρα θα τεστάρει την αποτελεσματικότητα των πρωτοκόλλων υγιεινής με χώρες από την Ε.Ε αλλά και αγορές όπως το Ισραήλ όπου έχει πραγματοποιηθεί πολύ μεγάλο ποσοστό εμβολιασμών.

«Είμαστε παραπάνω από αισιόδοξοι, είμαστε έτοιμοι, είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε εμπειρίες» είπε ο υπουργός Τουρισμού εξηγώντας ότι η Ελλάδα ως πρωτοπόρος προορισμός για διακοπές στη Νότιο Ευρώπη και τη Μεσόγειο, θέτει ως δέσμευση  να προσφέρει ασφαλείς διακοπές στον κάθε τουρίστα.

Με το νέο σλόγκαν «All you need is Greece» η Ελλάδα είναι έτοιμη να προσφέρει και πάλι το χαμόγελο στους τουρίστες της.

1,5 εκατ. Γερμανοί τουρίστες

Σχετικά με το επιτυχές άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού το 2020, ο κ. Θεοχάρης επισήμανε ότι με ευθύνη του Υπουργείου Τουρισμού, σε συνεργασία με φορείς και οργανισμούς του κράτους, αλλά και με τον ιδιωτικό τομέα «δημιουργήσαμε εξειδικευμένα πρωτόκολλα για κάθε δραστηριότητα και εκπαιδεύσαμε σε αυτά χιλιάδες εργαζομένους. Συνεργαστήκαμε στενά με τις επιχειρήσεις του κλάδου και τα πρωτόκολλα εφαρμόστηκαν με υποδειγματικό τρόπο. Υιοθετήσαμε το πρωτοποριακό σύστημα ‘ΕVA’ για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους τουριστών, επιτυγχάνοντας ακρίβεια πρόβλεψης 4 φορές υψηλότερη από άλλες μεθόδους» προσθέτοντας ότι το καλοκαίρι του 2020 η Ελλάδα υποδέχτηκε και φιλοξένησε περισσότερους από 1,5 εκατ. Γερμανούς τουρίστες, επί συνόλου 6 εκατ. επισκεπτών το 2020.

«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι απόλαυσαν τη μοναδική εμπειρία των διακοπών στην Ελλάδα, μένοντας παράλληλα απολύτως ασφαλείς» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ