Χαρίσειο Γηροκομείο: Επιστρέφουν οι τρόφιμοι υπό αυστηρά μέτρα

Χαρίσειο Γηροκομείο: Επιστρέφουν οι τρόφιμοι υπό αυστηρά μέτρα

Ακόμη δέκα τρόφιμοι αναμένουν για το δεύτερο αρνητικό μοριακό τεστ, ώστε να επιστρέψουν τις επόμενες μέρες στο Χαρίσειο Γηροκομείο. Πληροφορίες αναφέρουν στο GRTimes, ότι τα μέτρα προστασίας είναι πιο αυστηρά από ποτέ, καθώς στους χώρους του ιδρύματος, δεν εισέρχεται τίποτα αν δεν έχει πρώτα  απολυμανθεί. Το επόμενο στοίχημα, είναι η ψυχολογική αποκατάσταση των τροφίμων, καθώς ο εγκλεισμός είχε αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογία αλλά και την υγεία τους.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Αρνητικά είναι πλέον όλα τα τεστ των τροφίμων στο Χαρίσειο Γηροκομείο, ενώ 10 εξ αυτών παραμένουν στο Κέντρο Αποκατάστασης “ΑΡΩΓΗ” όπου και φιλοξενούνται, έως ότου βγει αρνητικό και το δεύτερο μοριακό τεστ, οπότε και θα επιστρέψουν με τη σειρά τους στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του GRTimes, αυτή την ώρα κανένας δεν παρουσιάζει συμπτώματα, ενώ αρκετοί τρόφιμοι έχουν ήδη επιστρέψει στην “κανονικότητα” του ιδρύματος. Ωστόσο, υπάρχει πάντα επιφύλαξη σχετικά με την πορεία της υγείας των ηλικιωμένων, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς έμειναν για περισσότερες από 10 ημέρες στο νοσοκομείο, ενώ πολλοί πάσχουν και από άλλα υποκείμενα νοσήματα.

Πιο αυστηρά από ποτέ τα μέτρα προστασίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, ότι τα μέτρα προστασίας στη δομή, τηρούνται πιο ευλαβικά από ποτέ, καθώς ακόμη παραμένει γρίφος το πώς πραγματοποιήθηκε η διασπορά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος οποιουδήποτε προϊόντος το οποίο δεν μπορεί να απολυμανθεί, όπως για παράδειγμα το νωπό φαγητό. Το φαγητό των τροφίμων, μπαίνει στο ίδρυμα μεριδοποιημένο, ενώ ακολουθείται αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο για την παρασκευή και τη διανομή του.

Το υγειονομικό προσωπικό του γηροκομείου, φορά καθ’ όλη τη διάρκεια της βάρδιας του μάσκες, προστατευτικές ρόμπες, γάντια, ποδονάρια και προστατευτικές ασπίδες, ενώ γίνονται πολύ συχνές απολυμάνσεις των χώρων. Ακόμη, όσοι θετικοί στον κορωνοϊό τρόφιμοι δεν χρειάστηκε να διακομιστούν σε κάποιο νοσοκομείο, παραμένουν περιορισμένοι σε μία ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα του γηροκομείου και αναμένουν έως ότου αρνητικοποιηθεί και το δεύτερο μοριακό τεστ τους.

Το μεγάλο στοίχημα: Η ψυχολογική αποκατάσταση των τροφίμων

Το μεγαλύτερο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί, μόλις τελειώσει αυτή η περιπέτεια, είναι η ψυχολογική αποκατάσταση των τροφίμων, καθώς η απομόνωση και ο εγκλεισμός τους είχε αρνητικές επιπτώσεις στην διάθεση και στην υγεία τους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι όσοι ηλικιωμένοι πάσχουν από χρόνια προβλήματα, όπως άνοια, σημειώνουν σημαντική επιβάρυνση της κατάστασής τους, καθώς η επικοινωνία και η φυσική επαφή με άλλους ανθρώπους λειτουργούσε σχεδόν θεραπευτικά. Ακόμη, το 70% των τροφίμων που νόσησε, δεν έχει υποστηρικτικό περιβάλλον στον “έξω κόσμο”, με αποτέλεσμα οι μόνες επαφές τους να είναι οι υπόλοιποι τρόφιμοι του γηροκομείου, από τους οποίους αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν, παραμένοντας μόνοι σε ένα δωμάτιο, με τους περισσότερους από αυτούς να μην είναι εξοικειωμένοι ούτε με την τεχνολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Χαρίσειο»-Covid-19: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των σημερινών ελέγχων

Νεκρή από κορωνοϊό 85χρονη στο Χαρίσειο Γηροκομείο – Η ανακοίνωση του Ιδρύματος

Έξι νέα κρούσματα στο «Χαρίσειο» Γηροκομείο

Χαρίσειο Γηροκομείο: Έτσι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα – Τα μέτρα που εφαρμόζει

Κορωνοϊός: Εισαγγελέας για κρούσματα στο «Χαρίσειο»

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ