Χαριστέας: Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας είναι στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας

Χαριστέας: Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας είναι στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας

Τις θέσεις και τις προτάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την καταπολέμηση της ομαδικής βίας παρουσίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Αγγελος Χαριστέας, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με θέμα «Οπαδική Βία: Το Φαινόμενο και οι Λύσεις».

Ο κ. Χαριστέας, ο οποίος ύστερα από πρόταση του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα έχει οριστεί πρόεδρος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής Πρόληψης και Καταπολέμησης της Βίας, κατά την ομιλία του επισήμανε ότι η Περιφέρεια καταδικάζει απερίφραστα το περιστατικό της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, ενώ αναφέρθηκε και στο ψήφισμα που εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την πρώτη του συνεδρίαση μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

χαριστεας

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας», σημείωσε ο κ. Χαριστέας ο οποίος παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις, οι οποίες -όπως είπε χαρακτηριστικά- «είμαι σίγουρος πως μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της βίας», ενώ μοιράστηκε την εμπειρία του ως πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή, λέγοντας: «Έζησα την οπαδική βία πάρα πολλές φορές. Ακόμα και σωματικά».

«Δεν αρκεί μόνο η αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου. Χρειάζονται προτάσεις, όπως η θεσμοθέτηση της νομικής επιτροπής ελέγχου παραβατικότητας για τον αθλητισμό, αλλά και καμπάνιες ενημέρωσης και διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς για να υπενθυμίζουμε την αξία της καταπολέμησης της βίας», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας θα διοργανώσει μεγάλο φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα με μηνύματα κατά της βίας. Επίσης σε συνεργασία με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας έχουν προγραμματισθεί από κοινού δράσεις με την αξιοποίηση των τμημάτων υποδομών των σωματείων της περιοχής μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ημερίδα ΕΑΥΘ: Πώς θα σπάσει ο φαύλος κύκλος της οπαδικής βίας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας στην ημερίδα της ΕΑΥΘ (VIDEO)

Οι προτάσεις της ΕΑΥΘ για το αθλητικό ν/σ και την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

Δείτε LIVE την ημερίδα της ΕΑΥΘ για την οπαδική βία

Τσαϊρίδης: Προς τη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα για την οπαδική βία αρκεί να εφαρμοστούν (ΗΧΗΤΙΚΟ)

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top