Χαρίτσης: Ο Κασσελάκης έχει άγνοια σε κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής

Χαρίτσης: Ο Κασσελάκης έχει άγνοια σε κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής

«Το κόμμα πρέπει να βγει ενωμένο και θα δουλέψουμε για αυτό. Η ένταση έχει ανοίξει πληγές» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Ο κ. Κασσελάκης δεν μας έχει πει τις θέσεις του για την εξωτερική πολιτική, έχει άγνοια σε κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, απέφυγε να μπει σε έναν πιο βαθύ πολιτικό διάλογο. (…) Όποιος εκλεγεί πρόεδρος πρέπει να έχει σε βάθος γνώση αυτών των θεμάτων», πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης.

«Δυστυχώς, τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε ότι υπάρχει μια προσπάθεια νε μετατοπιστεί η συζήτηση σε προσωπικές αντιπαραθέσεις, ακόμα και σε λογικές ανθρωποφαγείας».

Σχετικά με το αν θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, αν εκλεγεί ο κ. Κασσελάκης, ο κ. Χαρίτσης απάντησε: «Για την ενότητα του κόμματος έχουμε δώσει μάχες πάρα πολλά χρόνια, δεν ήταν αυτονόητη η ενότητα στον χώρο μας. Η ενότητα για να είναι ουσιαστική πρέπει να εδράζεται σε ένα σαφές πολιτικό σχέδιο».

Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά στο κόμμα και «αυτό που περιμένει η κοινωνία απο εμάς είναι να αντιπαρατεθούμε πειστικά, αποφασιστικά και νικηφόρα στον κ. Μητσοτάκη».

«Θετική η ηλικιακή ανανέωση στην ηγεσία» του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Χαρίτσης, ενώ υπογράμμισε ότι «κανείς δεν περισσεύει στο κόμμα», πρέπει να εκλείψουν φαινόμενα του παρελθόντος.

Πηγή: ΕΡΤ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top