Χατζηθεοδοσίου: Στήριξη των ΜμΕ και μερική διαγραφή του ιδιωτικού χρέους

Χατζηθεοδοσίου: Στήριξη των ΜμΕ και μερική διαγραφή του ιδιωτικού χρέους

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

“Διασώζωντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, διασώζεται η ελληνική οικονομία” ήταν το μήνυμα  που εξέπεμψε προς κυβερνητικούς υπουργούς και εκπροσώπους της Αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου από το βήμα του 8ου στρατηγικού συνεδρίου “Επενδύσεις στην Ελλάδα και Αναπτυξιακή Προοπτική – 2021. Από την Επιβίωση στη Σταθερότητα και την Ανάπτυξη”.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου, επισήμανε ότι θα πρέπει να γίνουν περισσότερα για τη ΜμΕπιχείρηση, που απαιτεί ισονομία και πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, σε μία κρίσιμη φάση της πανδημίας καθώς η εκδήλωση της μετάλλαξης ‘Δ’, ανατρέπει τις θετικές προσδοκίες που υπήρχαν για την καλοκαιρινή περίοδο, στον επιχειρηματικό κόσμο και δη σε ευαίσθητους κλάδους όπως ο τουρισμός και η εστίαση.

“Με ιδιωτικό χρέος να ξεπερνά τα 242 δισ., χρήματα που χρωστάνε επιχειρήσεις και πολίτες, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε, θα πρέπει να γίνει μερική διαγραφή χρεών και αποπληρωμή των υπολοίπων σε πολλές δόσεις”, υποστήριξε ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. που μίλησε και για αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης προς όφελος όλων των επιχειρήσεων, μεγάλων, μεσαίων και μικρών.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου, που τάχθηκε ανεπιφύλακτα υπέρ της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, έδωσε τα εύσημα στον υπουργό κ. Πιερρακάκη, για το ψηφιακό άλμα που έκανε η δημόσια διοίκηση στη διάρκεια της πανδημίας και ζήτησε την αξιοποίηση, από όλους, δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την αξιοποίηση των όσων θετικών δίδαξε ο covid-19, προώθηση περαιτέρω του Ψηφιακού Μετασχηματισμού στη χώρα και αξιοποίηση όλων των εργαλείων που διαθέτει η Τεχνολογία.

Μίλησε ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. για το e-c0mmerce που είναι πλέον δυναμικό παρόν στη νέα επιχειρηματική πραγματικότητα, για να πει ότι το Επιμελητήριο, έχει δημιουργήσει, δωρεάν για όλα τα μέλη του, e-shop, ενώ βρίσκεται μπροστά και στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών και διαδικασιών του.

Σημειώνεται ότι το Συνέδριο διοργανώνεται από το ΕΕΑ και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης, με την τιμητική υποστήριξη του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

LIVE – 8ο Στρατηγικό Συνέδριο: “Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική – 2021”

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ