Χίος: «Καμπάνα» σε ιερέα μετά την πρώτη Ανάσταση

Χίος: «Καμπάνα» σε ιερέα μετά την πρώτη Ανάσταση

Ο π. Γουρλής συνελήφθη σήμερα το πρώι, καθώς τελούσε τη Θεια Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου με ανοιχτές τις πόρτες του ναού.

Ελεύθερος αφέθηκε λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου ο Ιερέας του Ιερού Ναού της Παναγίας Ευαγγελίστριας Χίου π. Χριστόφορος Γουρλής. Ο Ιερέας το πρωί της ίδιας ημέρας και έπειτα από επεισόδιο με πιστή που επιχείρησε να εισέλθει στον Ιερό Ναό, συνελήφθη επειδή τελούσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου με ανοιχτές τις πόρτες του Ιερού Ναού.

Ο ιερέας προσήχθη μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας από αστυνομικούς της Ασφάλειας Χίου και παρέμεινε στο Αστυνομικό Τμήμα για περίπου 6 ώρες. Στην Αστυνομική Διεύθυνση βρέθηκαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου π. Γεώργιος Κωνσταντίνου, ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης και ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «Χίος Μπροστά» Γιάννης Καραβασίλης δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στον Ιερέα.

Τελικά στον Ιερέα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος ενώ ορίστηκε δικάσιμος για τον Δεκέμβριο του 2020.

Παράλληλα ο Μητροπολίτης Μάρκος αποφάσισε την αντικατάσταση του Ιερέα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Χίου.

Πηγή: politischios.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top