Χωρίς λεωφορεία του ΟΑΣΘ σήμερα η Θεσσαλονίκη

Χωρίς λεωφορεία του ΟΑΣΘ σήμερα η Θεσσαλονίκη

Με προσωπικό ασφαλείας θα πραγματοποιούνται σήμερα, Παρασκευή (22/7) τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ, καθώς οι εργαζόμενοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ σημειώνει ότι είχαν αναστείλει τις κινητοποιήσεις τους για τις 11 και 13 Ιουλίου. «Δυστυχώς, για άλλη μια φορά αποδεικνύετε ότι Διοίκηση του ΟΑΣΘ και συναρμόδια Υπουργεία, αρέσκονται στην γνώριμη τακτική της κωλυσιεργίας και δημιουργίας προσχημάτων με στόχο το πέρασμα του χρόνου και αθέτησης των όποιων συμφωνιών έχουν γίνει κατά καιρούς. Είμαστε αναγκασμένοι πλέον να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας, ενεργοποιώντας το μοναδικό όπλο που διαθέτουν οι εργαζόμενοι όταν αντιμετωπίζουν αναλγησία, υποκρισία και εμπαιγμό από τους εργοδότες», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes η απόφαση για τις περαιτέρω ενέργειες των εργαζομένων θα ληφθεί στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΟΑΣΘ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη  Παρασκευή (22/7). Έως τότε και μέχρι να ληφθούν νέες αποφάσεις από τους εργαζομένους, ξαναρχίζουν τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις για τον Ιούλιο.

Όπως είχε γράψει το GRTimes.gr, στο  συνάντηση που έγινε στο ΥΠΟΜΕ, μεταξύ συνδικαλιστών του ΣΕΟΑΣΘ και του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών κ. Ξιφαρά, δεν δόθηκαν από πλευράς Υπουργείου ικανοποιητικές απαντήσεις στο ανοικτό θέμα της υπογραφής ΣΣΕ και συγκεκριμένα στην, συμφωνημένη προηγούμενα, καταβολή των μη μισθολογικών δαπανών για το 2021 ( η ΣΣΕ αφορά τα έτη 2021 και 2022).

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων:

Από τη στάση εργασίας δεν επηρεάζονται τα δρομολόγια αστικής συγκοινωνίας που εκτελούνται από τα ΚΤΕΛ και τα οποία θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ:

Για άλλη μια φορά αποδείξαμε στην κοινωνία της πόλης μας ότι δεν αποτελεί αυτοσκοπό μας οι κινητοποιήσεις και η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Με την πρόσκληση και μετάβαση των εκπροσώπων των εργαζομένων στην Αθήνα για συνάντηση με αρμόδιο εκπρόσωπο του Υπουργείου Μεταφορών, αναστείλαμε τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις για τις 11 και 13/07/2022 ευελπιστώντας ότι επιτέλους θα επικρατήσει η λογική και θα διευθετηθούν τα αιτήματά μας που εδώ και μήνες έχουμε συμφωνήσει προφορικά.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά αποδεικνύετε ότι Διοίκηση του ΟΑΣΘ και συναρμόδια Υπουργεία, αρέσκονται στην γνώριμη τακτική της κωλυσιεργίας και δημιουργίας προσχημάτων με στόχο το πέρασμα του χρόνου και αθέτησης των όποιων συμφωνιών έχουν γίνει κατά καιρούς.

Είμαστε αναγκασμένοι πλέον να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας, ενεργοποιώντας το μοναδικό όπλο που διαθέτουν οι εργαζόμενοι όταν αντιμετωπίζουν αναλγησία, υποκρισία και εμπαιγμό από τους εργοδότες.

Μας οδηγούν με την στάση τους σε κινητοποιήσεις ευελπιστώντας προφανώς ότι θα στρέψουν την κοινή γνώμη εναντίον μας και να ασκήσουν τις ανάλογες πέσεις.

ΟΧΙ. Ομόφωνα το σύνολο των εργαζομένων δηλώνει ότι θα αγωνιστεί για την εκπλήρωση των δίκαιων αιτημάτων του.

Διοίκηση του ΟΑΣΘ και Κυβέρνηση, να αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους έναντι της πόλης μας και να πάψουν να χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους για την εκπλήρωση των όποιων σχεδίων τους για την συγκοινωνία.

ΟΑΣΘ: Παράνομη η αυριανή στάση εργασίας των εργαζομένων – «Να πάψει η ταλαιπωρία των πολιτών»

Η ανακοίνωση της Διοίκησης του ΟΑΣΘ:

Τον δρόμο της άδικης ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού επιλέγει για μία ακόμα φορά το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ, που προχωρά σε στάση εργασίας αύριο Παρασκευή, 15 Ιουλίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι και το πράττει παρ’ ότι:

1) ρυθμίστηκε νομοθετικά το ζήτημα των επιδομάτων και

2) με σημερινή του απόφαση το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, έκρινε παράνομη και αυτήν την κινητοποίηση.

«Μολονότι το ζήτημα για την χορήγηση των επιδομάτων Ανθυγιεινής Εργασίας και Θέσης Ευθύνης ρυθμίστηκε νομοθετικά, και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από το 2017, το Συνδικάτο επιμένει να ταλαιπωρεί άδικα το επιβατικό κοινό», τονίζει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, καθηγητής Γιώργος Σκόδρας και προσθέτει: «Το ζήτημα για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι και αυτό δρομολογημένο. Εξάλλου, η ΣΣΕ δεν αφορά ζητήματα μισθοδοσίας, που είναι πλήρως ρυθμισμένα, επομένως, δεν υπάρχει λόγος για απεργία. Επιτέλους, πρέπει να επικρατήσει η λογική και να πάψει η αναίτια ταλαιπωρία και ο εκβιασμός των πολιτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Στάση εργασίας αύριο στον ΟΑΣΘ – Χωρίς λεωφορεία για έξι ώρες η Θεσσαλονίκη

ΟΑΣΘ-Εργαζόμενοι: Αποφασίζουν αύριο για νέες κινητοποιήσεις

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top