Χρηματιστήριο: Σε χαμηλό εξαμήνου ο Γενικός Δείκτης

Χρηματιστήριο: Σε χαμηλό εξαμήνου ο Γενικός Δείκτης

Σε χαμηλό εξαμήνο  κατρακύλισε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους πωλητές να κυριαρχούν σε όλο το φάσμα του ταμπλό καθώς η έξαρση του κορωνοϊού και τα περιοριστικά μέτρα που έρχονται, επιτείνουν την αρνητική ψυχολογία.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 5,32%, στις 1.322,98 μονάδες, ενώ στο -3,12% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 853,92 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 5,66% στις 236,38 μονάδες.

Στο ταμπλό οι απώλειες της Πειραιώς άγγιξαν το 9,60%, με τον ΟΤΕ να την ακολουθεί με  -8,27% και τις Σαράντης, Alpha Bank και Φουρλή να έπονται με πτώση που ξεπέρασε το 7%. Στο -6,42% έκλεισε ο ΟΠΑΠ, ενώ Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ και Coca Cola σημείωσαν απώλειες που ξεπέρασαν το 5%.

Άνω του 4% ήταν η πτώση σε Εθνική, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Titan και ΕΧΑΕ, ενώ άνω του 3% σε Eurobank, Jumbo, Motor Oil και ΑΔΜΗΕ. Η ΕΥΔΑΠ έκλεισε στο -2,98%, ο ΟΛΠ στο -1,63%, ενώ στον αντίποδα, η Aegean ενισχύθηκε κατά 0,56% και η Βιοχάλκο έκλεισε στο +1,86%.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ