Χριστός Ανέστη: Οι Έλληνες γιόρτασαν με κατάνυξη και μέτρα (ΦΩΤΟ – VIDEO)

Χριστός Ανέστη: Οι Έλληνες γιόρτασαν με κατάνυξη και μέτρα (ΦΩΤΟ – VIDEO)

Με θρησκευτική κατάνυξη και πνεύμα αλληλεγγύης, οι Έλληνες έψαλλαν το «Χριστός Ανέστη» στις εκκλησίες της χώρας.

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου ακούστηκε το «Χριστός Ανέστη» στις 21.00 αντί για τα μεσάνυχτα, ενώ στο σύνολο των εκκλησιών τηρήθηκαν τα μέτρα που ελήφθησαν κατά της πανδημίας.

Με διπλή μάσκα, αποστάσεις και χωρίς σε πολλές περιπτώσεις χωρίς τις καθιερωμένες αγκαλιές οι πιστοί έψαλλαν μαζί με τους ιερείς το Χριστός Ανέστη και στη συνέχεια τσούγκρισαν τα κόκκινα αυγά τους.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι ιερείς εξήλθαν από τις εκκλησίες προκειμένου να ψάλλουν το Χριστός Ανέστη στον προαύλιο χώρο των εκκλησιών έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός εντός της εκκλησίας.

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες που σας μεταφέρει το GRTimes από τον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά, τον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη.

Σαφώς λιγότερα τα πυροτεχνήματα που “συνόδευσαν” φέτος το Χριστός Ανέστη στη Θεσσαλονίκη. Ενδεχομένως λόγω και της ώρας τα βεγγαλικά που χρησιμοποίησαν οι Θεσσαλονικείς ήταν πολύ λιγότερα από κάθε άλλη φορά παρόλα αυτά σε πάρα πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης ο ουρανός φωτίστηκε για αρκετή ώρα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ