Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη: Νέες εορταστικές «πινελιές» στην πλατεία Αριστοτέλους (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη: Νέες εορταστικές «πινελιές» στην πλατεία Αριστοτέλους (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο εορταστικός στολισμός της Θεσσαλονίκης. Η πόλη φορά τα γιορτινά της, με τον κεντρικό δήμο να τοποθετεί καθημερινά νέα στολίδια, φωτίζοντας κάθε γωνιά του ιστορικού κέντρου.

Όπως φαίνεται θα δείτε στις φωτογραφίες του GRTimes, η πλατεία Αριστοτέλους συνεχίζει να παίρνει χρώμα, τραβώντας τα βλέμματα των περαστικών, με τα συνεργεία του Δήμου Θεσσαλονίκης να τοποθετούν καθημερινά νέα στολίδια στους δρόμος της πόλης.

Στη γιορτινή πλατεία Αριστοτέλους μαζί με τη φάτνη θα κυριαρχεί ένα 18μετρο δέντρο και θα περιβάλλεται από περίπου πενήντα έλατα. Επιπλέον, ξεχωριστό θέμα θα προσδίδουν τα μεταλλικά φωτιζόμενα δέντρα, τα οποία τοποθετούνται σήμερα (1/12) στην πλατεία και βρίσκονται ήδη και στον άξονα της Αριστοτέλους, προσδίδοντας ένα ακόμη πιο γιορτινό αποτέλεσμα στο οπτικό θέαμα.

Βασική επιδίωξη η αύξηση της επισκεψιμότητας

Βασική επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής, είναι η τόνωση της επισκεψιμότητας και η εμπορική κίνηση στην αγορά της Θεσσαλονίκης.

Άλλωστε, εδώ και ημέρες έχουν στολιστεί και φωτιστεί κεντρικοί δρόμοι, όπως είναι η Λεωφόρο Νίκης, η Παύλου Μελά και η Τσιμισκή ενώ τα επόμενα 24ωρα θα αρχίσουν να φωτίζονται και άλλα κομβικά σημεία της πόλης, όπως η Αγίας Σοφίας, όπου θα κυριαρχεί ο χαρακτηριστικός μπλε ουρανός, η 30ής Οκτωβρίου, η πλατεία Τσιρογιάννη αλλά και η Βασιλίσσης Όλγας και η Παπαναστασίου, που στολίζονται για πρώτη φορά.

Επιπλέον, ο κεντρικός Δήμος επιδιώκει να προσδώσει ζωντάνια οι γειτονιές μέσα από τη διεύρυνση του εορταστικού διακόσμου.

Γιορτινή ατμόσφαιρα σε κάθε γειτονιά

Γιορτινό σκηνικό θα διαμορφωθεί και σε όλες τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, όπου παράλληλα με τις φάτνες και το κεντρικό δέντρο σε κάθε δημοτική κοινότητα θα στηθούν επιπλέον 60 χριστουγεννιάτικα δέντρα σε διάφορα σημεία μαζί με γιορτινά λαμπιόνια και διάκοσμο, όπως μεταλλικές μπάλες, φωτιζόμενα καραβάκια, κ.ά.

Παράλληλα, χριστουγεννιάτικα δέντρα θα στολιστούν στα νοσοκομεία της πόλης, με τον Δήμο Θεσσαλονίκης να στέλνει το μήνυμα ότι το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων είναι η αγάπη και η αλληλεγγύη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Χριστουγεννιάτικη όλη η Αριστοτέλους – Έλατα, λαμπιόνια και φωτιζόμενα δέντρα παντού (VIDEO)

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης το χριστουγεννιάτικο όχημα της Coca Cola (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Τα γιορτινά της «βάζει» η Αριστοτέλους (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top