Χριστουγεννιάτικη γιορτή και μπαζάρ για τα αλογάκια που θεραπεύουν στις 4 Δεκέμβρη (ΦΩΤΟ)

Χριστουγεννιάτικη γιορτή και μπαζάρ για τα αλογάκια που θεραπεύουν στις 4 Δεκέμβρη (ΦΩΤΟ)

Είναι υπέροχα πλάσματα και με τη γοητεία τους σε κάθε περίπτωση μας εντυπωσιάζουν. Τα αλογάκια που βρίσκονται στην “Ιππο στηριξη”, όμως εκτός από ωραίες βόλτες που προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους όπως σημειώνει η υπεύθυνη του ομίλου Κατερίνα Ρόκου λειτουργούν και θεραπευτικά.

Ρεπορτάζ: Στρατής Λημνιός

Όπως η ίδια εξηγεί στη θεραπευτική ιππασία το άλογο και το περιβάλλον του αποτελούν το θεραπευτικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο. Η τρισδιάστατη κίνηση του αλόγου σε συνδυασμό με έφιππες ψυχοεκπαιδευτικές ασκήσεις και δραστηριότητες συνθέτουν μία πολυαισθητηριακή εμπειρία που στοχεύει στη θεραπεία, την αποκατάσταση και την εκπαίδευση.

“Η Ιπποστήριξη” με έδρα τον Λαγκαδά είναι το πρώτο κέντρο θεραπευτικής ιππασίας στον νόμο Θεσσαλονίκης που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θεραπευτικής Ιππασίας. Λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2013 και κάθε χρόνο φιλοξενεί παιδιά και ενήλικες με δυσκολίες, κινητικές, αναπτυξιακές, μαθησιακές, ψυχικές και συναισθηματικές.

Η θεραπευτική ιππασία είναι μία παγκοσμίως αναγνωρισμένη μέθοδος αποκατάστασης και θεραπείας όπου το άλογο και το περιβάλλον του αποτελούν το θεραπευτικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο”, σημειώνει η κ. Κατερίνα Ρόκου.

Τα φετινά Χριστούγεννα όπως και κάθε χρόνο πραγματοποιείται μια εκδήλωση στους χώρους του Ομίλου και ένα μπαχάρ με άρωμα Χριστουγέννων αφιερωμένο στα υπέροχα αυτά πλάσματα καταλήγει η κ. Ρόκου μιλώντας στο GRTimes.

“Μια φορά τον χρόνο με την χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ανοίγουν οι πόρτες μας για το κοινό με σκοπό να διαδοθεί το έργο της θεραπευτικής ιππασίας.
Στην γιορτή μας μπορείτε να βρείτε σχήμα με ζωντανή μουσική και κάλαντα, βόλτες με τα άλογα μας για τους μικρούς μας φίλους, ζεστό κρασί και πολλές λιχουδιές. Θα υπάρχει καθ’όλη τη διάρκεια bazaar με χειροποίητες κατασκευές καθώς και λαχνοί της λαχειοφόρου αγοράς που κληρώνονται πολλά πλούσια δώρα από τους χορηγούς επιχειρήσεων του τόπου μας!!!
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους!!!
Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στα έξοδα των αλόγων μας! Σας περιμένουμε με πολύ χαρά!”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ημερίδα για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από την Ένωση Γονέων Παύλου Μελά

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top