Χριστουγεννιάτικη όλη η Αριστοτέλους – Έλατα, λαμπιόνια και φωτιζόμενα δέντρα παντού (VIDEO)

Χριστουγεννιάτικη όλη η Αριστοτέλους – Έλατα, λαμπιόνια και φωτιζόμενα δέντρα παντού (VIDEO)

Στα γιορτινά της συνεχίζει να «ντύνεται»  η Θεσσαλονίκη με τις εργασίες στολισμού για τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά στον άξονα της Αριστοτέλους να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης 

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο και τις φωτογραφίες του GRTimes.gr, ήδη τα συνεργεία που εργάζονται για τον στολισμό του άξονα, έχουν τοποθετήσει κατά μήπως της Αριστοτέλους δεκάδες – από τα εκατοντάδες – δεντράκια που αναμένεται να τοποθετηθούν στα παρτέρια αλλά και μεταλλικά δέντρα που θα φωτίζονται ενώ τα παρτέρια περιβάλλονται από ξύλινους φράχτες.

Ο στολισμός της πλατείας, αν και βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει ήδη αρχίσει να τραβάει τα βλέμματα των περαστικών οι οποίοι τραβούν φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Στη γιορτινή πλατεία Αριστοτέλους μαζί με τη φάτνη θα κυριαρχεί ένα 18μετρο δέντρο, το οποίο έχει επίσης ξεκινήσει να στολίζεται και θα περιβάλλεται από συστάδες περίπου πενήντα ελάτων. Ξεχωριστό οπτικό αποτέλεσμα, θα διαμορφώσουν τα μεταλλικά φωτιζόμενα δέντρα, τα οποία τοποθετούνται τόσο στην πλατεία όσο και στον άξονα της Αριστοτέλους.

Επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι να τονωθούν η επισκεψιμότητα και η εμπορική κίνηση στην αγορά της Θεσσαλονίκης αλλά και να αποκτήσουν ζωντάνια οι γειτονιές μέσα από τη διεύρυνση του εορταστικού διακόσμου.

Άλλωστε, εδώ και ημέρες έχουν στολιστεί και φωτιστεί κεντρικοί δρόμοι, όπως είναι η Λεωφόρο Νίκης, η Παύλου Μελά και η Τσιμισκή ενώ τα επόμενα 24ωρα θα αρχίσουν να φωτίζονται και άλλα κομβικά σημεία της πόλης, όπως η Αγίας Σοφίας, όπου θα κυριαρχεί ο χαρακτηριστικός μπλε ουρανός, η 30ής Οκτωβρίου, η πλατεία Τσιρογιάννη αλλά και η Βασιλίσσης Όλγας και η Παπαναστασίου, που στολίζονται για πρώτη φορά.

Light show και κατασκευές στη νέα παραλία

Τρεις πρωτότυπες κατασκευές που θα προσφέρουν ένα εντυπωσιακό light show θα κοσμήσουν τη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα αφαιρετικό πιάνο, με διάμετρο 12,5 μέτρων, για μια κατασκευή με κύβους ύψους τεσσάρων μέτρων αλλά και για τη γνωστή κατασκευή σε σχήμα -Λ, η οποία όμως φέτος τροποποιείται, ώστε να σχηματίζει αστέρι.

Γιορτινή ατμόσφαιρα σε κάθε γειτονιά

Γιορτινό σκηνικό θα διαμορφωθεί και σε όλες τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, όπου παράλληλα με τις φάτνες και το κεντρικό δέντρο σε κάθε δημοτική κοινότητα θα στηθούν επιπλέον 60 χριστουγεννιάτικα δέντρα σε διάφορα σημεία μαζί με γιορτινά λαμπιόνια και διάκοσμο, όπως μεταλλικές μπάλες, φωτιζόμενα καραβάκια, κ.ά.

Παράλληλα, χριστουγεννιάτικα δέντρα θα στολιστούν στα νοσοκομεία της πόλης, με τον Δήμο Θεσσαλονίκης να στέλνει το μήνυμα ότι το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων είναι η αγάπη και η αλληλεγγύη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top