Χρυσή Αυγή: Μπήκε η σφραγίδα στα φυλακιστήρια

Χρυσή Αυγή: Μπήκε η σφραγίδα στα φυλακιστήρια

Στις φυλακές θα μεταφερθούν οι 37 από τους 39 από τους καταδικασθέντες για τη Χρυσή Αυγή που άκουσαν το δικαστήριο να τους αρνείται την αναστολή έως το Εφετείο.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα, αφού η… σφραγίδα του εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών μπήκε στα φυλακιστήρια, τα οποία είναι έτοιμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλειονότητα των κρατουμένων θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, ενώ οι υπόλοιποι θα μεταχθούν στο Μαλανδρίνο και στις φυλακές Τρικάλων.

Λόγω των ειδικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού που επικρατούν, δεν αναμένεται να ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία της μεταγωγής στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών στο Εφετείο.

Αντίθετα, μετά από συνεννόηση ΕΛ.ΑΣ. και εισαγγελίας, αστυνομικός θα πάει στην Εισαγγελέα Εφετών, προκειμένου να παραλάβει τα έγγραφα και να τα επιδώσει στη συνέχεια στο αρμόδιο τμήμα για τη μεταγωγή των καταδικασθέντων.

Την ίδια στιγμή, έφεση καταθέτει ο Γιάννης Λαγός διά του συνηγόρου του κατά της καταδικαστικής απόφασης. Αναμένεται να υποβάλει το εφετήριο στη νομική επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου για να ζητήσει να μην κινηθεί η διαδικασία στην Ολομέλεια καθώς υποστηρίζει πως χρειάζεται, με βάση τον κανονισμό λειτουργίας, τελεσίδικη απόφαση για την άρση της ασυλίας του.

Από τους 39 καταδικασθέντες για τη Χρυσή Αυγή που δεν πήραν αναστολή, οι δυο (Λαγός και Παππάς) δεν θα οδηγηθούν, σήμερα, στη φυλακή. Για τον πρώτο απαιτείται να δρομολογηθεί μία νομική διαδικασία μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Για τον δεύτερο, απαιτείται να βρεθεί πρώτα, αφού παρότι ήταν υπό παρακολούθηση, κατάφερε να το σκάσει εκθέτοντας την αστυνομία.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ