Χρυσικός: Έρχεται νέα επένδυση 250 εκατ € από τη Grivalia Hospitality

Χρυσικός: Έρχεται νέα επένδυση 250 εκατ € από τη Grivalia Hospitality

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Μια νέα μεγάλη επένδυση, ύψους 250 εκατ. ευρώ, πρόκειται να ανακοινώσει στους επόμενους 2-3 μήνες, η Grivalia Hospitality, όπως αποκάλυψε ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας κ. Γιώργος Χρυσικός από τη Θεσσαλονίκη, όπου και βρέθηκε για την παρουσίαση του ON Residence και του αναγεννημένου εμβληματικού εστιατορίου ‘Όλυμπος Νάουσα’, ενός project που υλοποίησε η Gr.H. μαζί με τον όμιλο TOR Hotel της οικογενείας Τορνιβούκα.

Όπως δήλωσε ο κ. Χρυσικός, η νέα αυτή μεγάλη επένδυση θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση της Grivalia Hospitality στο 100%, ενώ για τη λειτουργία του νέου ξενοδοχειακού συγκροτήματος η επενδυτική εταιρεία θα συνεργαστεί με μία πολύ γνωστή αλυσίδα διαχείρισης πολυτελών ξενοδοχείων.

H GR.H., στους επόμενους μήνες και ως το τέλος της φετινής χρονιάς, μεταφέρει την έδρα της από το Λουξεμβούργο στην Ελλάδα, δίχως όμως να περιβληθεί τη μορφή της Α.Ε.Ε.Α.Π. Η απόφαση αυτή, οφείλεται και στις πολύ αισιόδοξες προβλέψεις για την πορεία του ελληνικού τουρισμού στα επόμενα χρόνια.

Μάλιστα ο κ. Χρυσικός δήλωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει, πολύ περισσότερους τουρίστες από ότι το 2019 (σ.σ. 31 εκατ. τουρίστες), δηλαδή να πιάσει τα 35  ή τα 40 εκατομμύρια  ή… ακόμη και 50 εκατομμύρια τουριστών , ενώ παράλληλα αυξάνεται το μείγμα των τουριστών υψηλών εισοδημάτων που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Οι θετικές προβλέψεις για την πορεία του ελληνικού τουρισμού, είναι και ο λόγος που η Gr.H. αποεπενδύει από τον Παναμά καθώς στο εξής η έμφαση θα δοθεί σε έργα στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η Grivalia Hospitality διαθέτει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο με 6 premium hospitality projects υπό ανάπτυξη και έργα σε λειτουργία , αξίας 450 εκατ. ευρώ σήμερα. Στην επόμενη διετία, , η αξία του χαρτοφυλακίου της Gr.H, θα ξεπερνάει  τα 800 εκατ. ευρώ.

Πέραν του ONResidence, εντός της φετινής χρονιάς αναμένεται η ολοκλήρωση της ανάπτυξης που δρομολογεί  η εταιρεία στη Νάουσα της Πάρου, στο ξενοδοχείο ‘Πιπέρι’ , ενώ στο χαρτοφυλάκιο της Grivalia Hospitality περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το υπερπολυτελές Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, το Meli Palace στην Κρήτη και τα Αστέρια Γλυφάδας όπου το 2023 αναμένεται η λειτουργία το One & Only Aesthesis, ενός από τα πιο πολυαναμενόμενα city resorts του κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top