Δ. Αντωνίου: Ενημέρωσε τον Δ. Θεσσαλονίκης για τις ελλείψεις προσβασιμότητας-«Ράμπες σε όλα τα πεζοδρόμια»

Δ. Αντωνίου: Ενημέρωσε τον Δ. Θεσσαλονίκης για τις ελλείψεις προσβασιμότητας-«Ράμπες σε όλα τα πεζοδρόμια»

Για τα προβλήματα προσβασιμότητας στα πεζοδρόμια του δήμου Θεσσαλονίκης, ενημέρωσε κλιμάκιο του κεντρικού δήμου ο Δημήτρης Αντωνίου.

Ο συγγραφέας που, πριν από 15 χρόνια, είχε παρασυρθεί στη στροφή της Αδριανουπόλεως στην Καλαμαριά από ΙΧ που είχε ανεβεί το πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι, ανέφερε σε ανάρτησή του στα social media πως «οι έντονες αποδοκιμασίες της κοινωνίας για θέματα προσβασιμότητας και δικαιωμάτων των αναπήρων, δείχνουν ότι αν και υπομένουμε πολλά, ευτυχώς υπάρχουν και κάποιες κόκκινες γραμμές.»

Δείτε αναλυτικά την ανάρτησή του:

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης μόλις ενημερώθηκε και τυπικά για τις δυσάρεστες ελλείψεις προσβασιμότητας στα πεζοδρόμια της περιοχής του λιμανιού και της παραλιακής, τις οποίες και προφανώς αιτήθηκα για να αντιμετωπιστούν.

Δεν μπορώ να διανοηθώ κάποιο σενάριο να μην προβούν στη δημιουργία των ραμπών αυτών. ειδικά μετά την έντονη αποδοκιμασία που ακολούθησε από το βίντεο που ανέβασα για τις συνθήκες που βίωσα στη προσπάθεια μου να κυκλοφορήσω. Εννοείται πως θα σας κρατάω ενήμερους.

Οι έντονες αποδοκιμασίες της κοινωνίας για θέματα προσβασιμότητας και δικαιωμάτων των αναπήρων, δείχνουν ότι αν και υπομένουμε πολλά, ευτυχώς υπάρχουν και κάποιες κόκκινες γραμμές. Είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε δήμο αυτής της χώρας, που αμελεί αυτές τις προτεραιότητες επί δεκαετίες.

Ράμπες σε όλα τα πεζοδρόμια και προσβασιμότητα σε όλα τα κτήριο. Δεν αντέχουμε άλλο την αδιάφορη στάση της πολιτείας και συγχρόνως τα υποκριτικά λόγια.

ΥΓ : Το πως αντιμετωπίστηκα στο πρωτόκολλο όπου πήγα να κάνω το αίτημα είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία. Ένα-ένα όμως τα ζητήματα. Πρώτα ράμπες παντού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Με φορητό ραντάρ η Τροχαία στην Αδριανουπόλεως (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Στα δύσκολα η Μαλαματίνα: Συνέχιση απεργιών μέσα στον τρύγο

Προφυλακιστέος ο 65χρονος για την φωτιά στην Θάσο (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top