Δ. Αριστοτέλη: Αίτημα χρηματοδότησης 6 εκ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό δικτύων ύδρευσης

Δ. Αριστοτέλη: Αίτημα χρηματοδότησης 6 εκ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό δικτύων ύδρευσης

Αφετηρία για τον πλήρη εκσυγχρονισμό των δικτύων και λοιπών υποδομών ύδρευσης των οικισμών του δήμου Αριστοτέλη που το χρειάζονται, αποτελεί η υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για την πρώτη δέσμη έργων συνολικού προϋπολογισμού 5.936.851 ευρώ, ενώ ήδη ετοιμάζονται οι μελέτες και για την επόμενη δέσμη έργων της ιδίας κατηγορίας.

Η πρόταση, υπό τον τίτλο «αναβάθμιση και κατασκευή υποδομών ύδρευσης οικισμών Δήμου Αριστοτέλη», περιλαμβάνει τέσσερα μεγάλα έργα αντικατάστασης εσωτερικών δικτύων ύδρευσης σε ισάριθμους οικισμούς: α) Αρναία με προϋπολογισμό 1.971.458 ευρώ β) Νεοχώρι με προϋπολογισμό 1.241.458 ευρώ, γ) Παλαιοχώρι με προϋπολογισμό 1.814.376 ευρώ και δ) Πυργαδίκια με προϋπολογισμό 904.531 ευρω. Σε όλους τους οικισμούς τα έργα περιλαμβάνουν και τις δαπάνες αρχαιολογικής επίβλεψης, αλλά και μεταφοράς των προϊόντων εκσκαφής σε εγκαταστάσεις διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών και Κατεδαφίσεων.

Ο δήμος έχει ήδη εκπονήσει αντίστοιχη μελέτη για το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης στην Ουρανούπολη, ενώ σύντομα ακολουθεί η Ιερισσός για την οποία ολοκληρώνονται οι διεξάγονται μελέτες τόσο για το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης, όσο και για το εξωτερικό δίκτυο, όπως και για το εξωτερικό δίκτυο του Νεοχωρίου, για να ενισχυθεί η ποσότητα του νερού προς κατανάλωση.

Για τα ήδη υποβληθέντα έργα, το συνολικό καθαρό μήκος των δικτύων που θα αντικατασταθούν ή θα κατασκευαστούν, υπολογίζεται σε 13.825 μέτρα για την Αρναία, 9.425 μέτρα για το Νεοχώρι, 13.784 μέτρα για το Παλαιοχώρι και 6.191 μέτρα για τα Πυργαδίκια. Έτσι θα τροφοδοτηθούν πλέον οι οικισμοί με πόσιμο νερό από σύγχρονα δίκτυα ύδρευσης, στα οποία θα τοποθετηθούν βάνες εξαερισμού, βάνες εκκένωσης, δικλείδες ασφαλείας, μειωτής πίεσης, κρουνοί πυρόσβεσης κ.λπ.

«Έχω πει, ότι στις πραγματικές ανάγκες των συμπολιτών μας, οι απαντήσεις δεν θα δίνονται με θεωρίες, αλλά στην ώρα τους, με σχέδιο, με στοιχεία, με αποτελέσματα, με έργο. Είναι δε σαφές ότι για να διεκδικήσει κανείς έργα και κονδύλια θα πρέπει πρωτίστως να έχει προετοιμάσει ώριμες και αδειοδοτημένες μελέτες» τόνισε από την πλευρά του για το θέμα, ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ