Δ. Αριστοτέλη: Παραμένει η σύσταση για μη πόση νερού στην Αρναία-Τι λέει ο Σ. Βαλιάνος

Δ. Αριστοτέλη: Παραμένει η σύσταση για μη πόση νερού στην Αρναία-Τι λέει ο Σ. Βαλιάνος

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

Το νερό…νεράκι θα λένε για λίγες ακόμη ημέρες οι κάτοικοι της περιοχής Αρναίας στη Χαλκιδική, καθώς η σύσταση για την αποφυγή κατανάλωσης εξαιτίας των περιστατικών γαστρεντερίτιδας, παραμένει. Τι αναφέρει στο GRTimes ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος.

Κανένα μικρόβιο δεν φαίνεται ότι έχει μολύνει το νερό της περιοχής Αρναίας μέχρι αυτή την ώρα και σύμφωνα πάντα με τις αναλύσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Μονάδων Αντιρύπανσης Χαλκιδικής (ΚΕΠΑΜΑΧ), οι οποίες ωστόσο θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. «Στις αρχές της άλλης εβδομάδας θα έχουμε ολοκληρώσει τους ελέγχους. Μέχρι στιγμής το νερό είναι καθαρό», επιβεβαιώνει μιλώντας στο GRTimes ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, αναφέροντας επιπλέον ότι και σήμερα (22/10) οι αναλύσεις βγήκαν αρνητικές, προσθέτοντας όμως ότι «περιμένουμε κι άλλες».

«Στις αρχές της εβδομάδας εκτιμώ ότι θα έχουμε αποτελέσματα για τους ελέγχους που αφορούν τη σαλμονέλα, τις αναλύσεις του ΕΟΔΥ σχετικά με τον νοροϊό, αλλά και τα αποτελέσματα από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για τα παράσιτα», εξηγεί ο κ. Βαλιάνος, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι με την ολοκλήρωση των αναλύσεων, όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα, «έχουμε πει στον κόσμο και για ψυχολογικούς λόγους, ότι θα προχωρήσουμε σε απολύμανση».

Παραμένει, ωστόσο, η σύσταση του δήμου προς τους κατοίκους για την αποφυγή της πόσης του νερού, ενώ σύμφωνα με τον κ. Βαλιάνο, «η συγκεκριμένη σύσταση θα παραμείνει μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι».

Όπως μάλιστα ενημερώνει ο ίδιος, «εάν καθυστερούμε, αυτό συμβαίνει γιατί αυτή είναι η μεθοδολογία», ενώ παράλληλα βεβαιώνει ότι «εμείς θα είμαστε εδώ, για να ενημερώνουμε τον κόσμο, όποτε χρειαστεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Χαλκιδική-Κρούσματα Γαστρεντερίτιδας: Σήμερα τα πρώτα αποτελέσματα για το νερό

Χαλκιδική: Συσσωρευμένα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Αρναία

Χαλκιδική-Κρούσματα Γαστρεντερίτιδας: Τι έδειξαν οι πρώτοι έλεγχοι στο νερό

Χαλκιδική-Κρούσματα Γαστρεντερίτιδας: Σήμερα τα πρώτα αποτελέσματα για το νερό

Χαλκιδική: Συσσωρευμένα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Αρναία

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ