Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: Αντικατάσταση σηματοδοτών σε κομβικά οδικά σημεία

Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: Αντικατάσταση σηματοδοτών σε κομβικά οδικά σημεία

Με στόχο την ασφάλεια οδηγών και πεζών αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου προχωρά στην αντικατάσταση των θαμπών και ενεργοβόρων φωτεινών σηματοδοτών που λειτουργούν με λαμπτήρες πυρακτώσεως, με νέους σύγχρονους τεχνολογίας LED σε τρία κομβικά σημεία της περιοχής. 

Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη και εκτελούνται από την αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών, δια της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και Τεχνικών Έργων, ξεκίνησαν από τον κόμβο των οδών Αριστοτέλους και Δενδροποτάμου και θα συνεχιστούν με τις διασταυρώσεις των οδών Αριστοτέλους με Καραολή και Δημητρίου, καθώς επίσης και στη συμβολή της Μεγάλου Αλεξάνδρου με Τζαβέλλα. 

Σύμφωνα με το πλάνο στην πρώτη φάση θα αντικατασταθούν 70 συστοιχίες φωτεινών σηματοδοτών, ενώ υπάρχει πρόβλεψη συντήρησης με ελαιοχρωματισμό των στύλων μετά το πέρας των εργασιών τοποθέτησης. 

Με την αντικατάσταση των παλαιού τύπου σηματοδοτών επιτυγχάνεται υψηλότερη φωτεινότητα και επομένως καλύτερη θέαση για τους χρήστες του οδικού δικτύου, αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας, εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας σε ποσοστό που φτάνει περίπου το 90% και μείωση των βλαβών στις σηματοδοτικές εγκαταστάσεις.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top