Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: Ομόφωνη απόφαση υπέρ του εμβολιασμού, αλλά…

Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: Ομόφωνη απόφαση υπέρ του εμβολιασμού, αλλά…

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Αν και η χθεσινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού – Ευόσμου ήταν να ταχθεί ομόφωνα υπέρ του μαζικού εμβολιασμού των πολιτών προκειμένου να σταματήσει η διασπορά του κορωνοϊού, υπάρχει μια αντίφαση στο παραπάνω γεγονός, που ενδεχομένως να πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του GRTimes, από τους 45 περίπου δημοτικούς συμβούλους τουλάχιστον τρεις δεν έχουν λάβει καμία από τις δύο δόσεις του εμβολίου, ενώ ένας αντιδήμαρχος δεν τον έχει ολοκληρώσει.

Τούτο αυτόματα σημαίνει, πως κάποιοι εντός του δημοτικού συμβουλίου –ένα μικρό ποσοστό είναι η αλήθεια, αλλά υπαρκτό- ψήφισε υπέρ του εμβολιασμού, χωρίς να πιστεύει σε αυτό που ψήφισε, χωρίς να έχει πειστεί από τις προειδοποιήσεις του επιστημονικού κόσμου για τους κινδύνους που κρύβει η μη λήψη του εμβολίου και χωρίς επί της ουσίας να υιοθετεί το κεντρικό μήνυμα της κοινής ανακοίνωσης που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο δήμαρχος, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, με αίσθημα ευθύνης, απευθύνει έκκληση προς τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες, να προχωρήσουν άμεσα στον εμβολιασμό κατά της νόσου Covid-19, προστατεύοντας τον εαυτό τους και το κοινωνικό σύνολο».

Το ίδιο οξύμωρο είναι και το μήνυμα που στέλνεται για την ανάγκη λήψης της τρίτης δόσης, όταν ακόμη κάποιοι δεν έχουν λάβει ούτε την πρώτη.

Τα παραπάνω στοιχεία ήταν μάλλον και αυτά που οδήγησαν τον αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών, Ανθρώπινου Δυναμικού Αποτελεσματικότητας και Δημοτικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνο Σωτηράκη να τονίσει κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο δημοτικό συμβούλιο πως «ανεξάρτητα από το αν μας αρέσει ή όχι αυτός ο τρόπος για την εξάλειψη της πανδημίας, εμείς είμαστε οι πρώτοι που θα πρέπει να τηρούμε και να εφαρμόζουμε τους νόμους».

Αναλυτικά το μήνυμα του δημοτικού συμβουλίου είναι το εξής:

Η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό κάθε ανθρώπου το οποίο δύο χρόνια τώρα βρίσκεται σε κίνδυνο. Η πανδημία απειλεί τις ζωές όλων μας καθημερινά. Το νέο κύμα πλήττει όλη τη χώρα και βρίσκεται εκτός ελέγχου δοκιμάζοντας ιδιαίτερα τη Θεσσαλονίκη, όπου καταγράφονται εκατοντάδες κρούσματα και δεκάδες θάνατοι.

Η πανδημία έφερε πολλές και σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που ζούμε και αναπνέουμε, στον τρόπο που σκεφτόμαστε, στις καθημερινές μας συνήθειες, στην οικονομία και στις κοινωνικές μας σχέσεις. Απέναντι στην απειλή αυτή, ένα είναι το όπλο μας ο εμβολιασμός. Είναι το όπλο προστασίας γι’ αυτούς που αγαπάμε. Είναι το όπλο με το οποίο προστατεύουμε τα παιδιά και τους γονείς μας, προστατεύουμε τα παιδιά και τους γονείς μας, τις οικογένειές μας και τον ίδιο μας τον εαυτό.

Στον αγώνα αυτό, δεν περισσεύει κανείς. Όλοι μαζί μπορούμε να υψώσουμε το απαραίτητο τείχος ανοσίας. Η προσπάθεια είναι συλλογική. Ο δήμαρχος, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου με αίσθημα ευθύνης, απευθύνει έκκληση προς τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες, να προχωρήσουν άμεσα στον εμβολιασμό κατά της νόσου Covid-19, προστατεύοντας τον εαυτό τους και το κοινωνικό σύνολο.

Αγαπητοί μας συμπολίτες και συμπολίτισσες, τις δύσκολες αυτές στιγμές ας επικρατήσει η λογική. Ας προχωρήσουμε στη διαδικασία της πρώτης δόσης εμβολιασμού άμεσα, ξεπερνώντας φοβίες και ενδοιασμούς, όσοι δεν το έχουμε πράξει. Ας σπεύσουμε εμβολιασμένοι στη διαδικασία της αναμνηστικής δόσης σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

Προστατεύουμε τον εαυτό μας, προστατεύουμε το κοινωνικό σύνολο. Δείχνουμε υπευθυνότητα, παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Εμβολιαζόμαστε τώρα! Διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top