Δ. Νεάπολης – Συκεών: Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή της οδού Ανθέων

Δ. Νεάπολης – Συκεών: Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή της οδού Ανθέων

Επιτόπια αυτοψία πραγματοποίησε σήμερα ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, στην οδό Ανθέων, όπου ολοκληρώθηκαν τα έργα ανακατασκευής και αντιστήριξης.

Στο συγκεκριμένο σημείο, υπήρξε πρωτοφανής καθίζηση του οδοστρώματος που προκλήθηκε από τη διάβρωση του υπεδάφους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία αλλά και να τεθεί σε άμεσο κίνδυνο η στατικότητα των παρακείμενων κατοικιών.

Μετά από άμεση κινητοποίηση των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου και αφού ενημερώθηκε η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κρίθηκε απαραίτητη η επείγουσα έναρξη όλων των απαραίτητων εργασιών για τη σωστή ανάπλαση της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από τις επιχωματώσεις, τη δημιουργία νέων πεζοδρομίων και την ασφαλτόστρωση, κύριο μέλημα των αρμοδίων αποτέλεσε η ουσιαστική στήριξη του υπεδάφους και του ρήγματος που προκλήθηκε από τη ροή όμβριων υδάτων σε παρακείμενο ρέμα.

Η τεχνική εταιρεία που ανέλαβε την υλοποίηση του έργου πρόκρινε ως καίρια παρέμβαση αντιστήριξης του υπεδάφους, την κλιμακωτή θεμελίωση του με τη μέθοδο τοποθέτησης συρματοκιβωτίων και παράλληλη κατασκευή αρδευτικού αγωγού.

«Η σαθρότητα του υπεδάφους ήταν τεράστια και απειλούσε άμεσα την ασφάλεια των συμπολιτών μας στα παρακείμενα κτίρια. Ήταν υποχρέωσή μας να επέμβουμε τάχιστα και να δώσουμε οριστική λύση στο πρόβλημα. Για μια ακόμη φορά αποφύγαμε τα έργα βιτρίνας και επιλέξαμε την ουσία» τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης κατά την σημερινή του αυτοψία στο σημείο, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Στέλιο Γκατζέ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ