Δ. Νέας Προποντίδας: Ο Οκτώβριος αφιερωμένος στην πρόληψη καρκίνου του μαστού

Δ. Νέας Προποντίδας: Ο Οκτώβριος αφιερωμένος στην πρόληψη καρκίνου του μαστού

Ο δήμος Νέας Προποντίδας και η Κοινωφελής Επιχείρηση, όπως κάθε χρόνο, αφιερώνουν τον μήνα Οκτώβριο στην πρόληψη, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού.

Περισσότερες από 200 δημότισσες θα μεταφερθούν φέτος από τον δήμο σε ιατρικό κέντρο, για να πραγματοποιήσουν δωρεάν μαστογραφία που είναι απαραίτητη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση της νόσου.

Επίσης, την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης σε διάφορες κοινότητες του δήμου στο πλαίσιο της ομαδικής συμμετοχής στο “9ο Sail for pink” στηρίζοντας τον σύλλογο γυναικών με καρκίνο του μαστού νομού Θεσσαλονίκης “Αλμα Ζωής”.

Οι δράσεις θα ολοκληρωθούν με την εκδήλωση ενημέρωσης ευαισθητοποίησης με θέμα: «Καρκίνος του μαστού: Εκδήλωση ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης» που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Οκτωβρίου 2021 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Τρίγλιας και ώρα 18.00 το απόγευμα.

Ομιλήτριες:

Γωγώ Τσακογιάννη: «Μ’ αγαπώ», Βιωματική Εμπειρία Συγγραφέας- life coach
Πάρτσια Δέσποινα, «Ανασταλτικοί παράγοντες πρόληψης: Μιλώντας για τον φόβο» Ψυχοθεραπεύτρια, Κοινωνική Λειτουργός, Υπεύθυνη Επιστημονικών Προγραμμάτων του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» ν. Θεσσαλονίκης.

Στο φουαγιέ θα παρουσιαστούν όλες οι κοινωνικές δράσεις του Δήμου και θ μπορεί όποιος επιθυμεί να λάβει ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δ. Νέας Προποντίδας: Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ