Δ. Θεσσαλονίκης: Ομόφωνο «ΝΑΙ» για τη μετονομασία της οδού Λαγκαδά

Δ. Θεσσαλονίκης: Ομόφωνο «ΝΑΙ» για τη μετονομασία της οδού Λαγκαδά

Ομόφωνα έγινε αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης η πρόταση να μετονομαστεί η οδός Λαγκαδά σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη ως απόδοση τιμής στον μεγάλο Έλληνα.

«Χαίρομαι, γιατί καθένας θεωρεί τον Μίκη δικό του, ίσως για διαφορετικούς λόγους. Και αυτό ακριβώς ήταν το μεγαλείο του Μίκη Θεοδωράκη», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, τονίζοντας ότι αυτή η μετονομασία «θα θυμίζει σε όλους μας τους αγώνες και την τέχνη του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έκανε την Ελλάδα μεγαλύτερη και γνωστή στα πέρατα της Οικουμένης».

Ο κ. Ζέρβας εξήγησε ότι στο πλαίσιο κοινής δράσης με τους Δημάρχους Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου, Νεάπολης – Συκεών Σίμο Δανιηλίδη και Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη η πρόταση για μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη θα κατατεθεί και στα άλλα τρία Δημοτικά Συμβούλια, καθώς η οδός Λαγκαδά διατρέχει και τους τέσσερις δήμους.

«Χαίρομαι για την κοινή στάση και τη θέση των τριών συναδέλφων που συμφώνησαν και από κοινού πλέον προχωρούμε», σχολίασε ο κ. Ζέρβας, σημειώνοντας ότι η οδός Λαγκαδά διατρέχει λαϊκές γειτονιές, τις οποίες ο Μίκης Θεοδωράκης τίμησε ιδιαίτερα.

Αμέσως μετά την ψήφιση του σχετικού θέματος το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη “ενός μέγιστου Έλληνα”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Ζέρβας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ