Δ. Θεσσαλονίκης: Στολισμένο δέντρο σε κάθε νοσοκομείο

Δ. Θεσσαλονίκης: Στολισμένο δέντρο σε κάθε νοσοκομείο

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Στο θέμα του στολισμού για τις εορτές των Χριστουγέννων αναφέρθηκε από το από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο πραγματοποιείται με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Μέσα σε αυτό το κλίμα της πανδημίας και της τεράστιας πρόκλησης για κάθε κοινωνία, έχει αξία να καταφέρουμε να διατηρήσουμε όψεις και στοιχεία της κανονικής ζωής. Έχει αξία να διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας. Δε πρέπει να υποκύψουμε στον φόβο, να μην μας παραλύσει η αγωνία. Για τον λόγο αυτό θα προχωρήσουμε στον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης, με σύνεση και λογική, αλλά ταυτόχρονα με ισχυρή βούληση να στηρίξουμε την πόλη, να στηρίξουμε τους ανθρώπους της, να δώσουμε χαρούμενες, λαμπερές εικόνες από την πόλης μας», τόνισε ο κ. Ζέρβας.

Σύμφωνα με την απόφαση της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα αξιοποιηθεί όλος ο διάκοσμος που βρίσκεται στις αποθήκες, στολίζοντας την πόλη σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία, και θα τοποθετηθούν δέντρα και φάτνες σε κάθε κοινότητα. Μάλιστα, όπως επισήμανε ο κ. Ζέρβας, σε κάθε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης θα τοποθετηθεί ένα στολισμένο δέντρο “εκεί που άνθρωποι δίνουν τον αγώνα της ζωής, εκεί που γιατροί και νοσηλευτές δίνουν την καθημερινή τους προσπάθεια”, επισήμανε.

Επιπλέον, θα δοθούν 5.500 πακέτα σε ευπαθείς ομάδες με είδη διατροφής, βιβλία, παιχνίδια, και θα διανεμηθούν ημερήσια γεύματα σε αστέγους και ανθρώπων που έχουν ανάγκη, με εξορμήσεις από τη Δημοτική Αστυνομία και άλλα στελέχη του δήμου, στηρίζοντας έτσι κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Ειδικά τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο θα γίνεται καθημερινή εξόρμηση της Δημοτικής Αστυνομίας και εθελοντών του Δήμου, ώστε να προσφέρονται τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης στους άστεγους που δεν επιθυμούν να ενταχθούν στις δομές του Δήμου.

Ακόμα, υπάρχει σχέδιο όπως είπε ο κ. Ζέρβας για τη στήριξη των τοπικών καλλιτεχνών, μέσα από την ψηφιακή διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων, αλλά και υποστήριξη των δομών υγείας με την προμήθεια μέσω χορηγιών απαραίτητου υγειονομικού υλικού.

Διαβάστε επίσης: Ζέρβας: Μη ρεαλιστική η άρση του lockdown

(σ.σ. φωτογραφία αρχείου)

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top