ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Τα Πανεπιστήμια επιστρέφουν εκεί που ανήκουν

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Τα Πανεπιστήμια επιστρέφουν εκεί που ανήκουν

«Η εγκαθίδρυση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, μία πρόταση για την οποία η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει αγωνιστεί σκληρά, εχθές πήρε σάρκα και οστά, σε δύο από τα μεγαλύτερα ΑΕΙ της χώρας, το ΕΚΠΑ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Και επισημαίνει: «Για άλλη μία φορά σε μία προσπάθεια εκσυγχρονισμού και εξευρωπαϊσμού των Δημοσίων Ελληνικών Πανεπιστημίων, γίναμε μάρτυρες της ματαιοδοξίας μιας τραγικής μειοψηφίας που αρνείται σκόπιμα να αντιληφθεί τον όρο “ασφάλεια”. Είναι αυτή η μειοψηφία, που μοχθεί για στέκια και μολότοφ, είναι η ίδια η Αριστερά, που τα υπερασπίζεται, ακόμα και όταν στη θέση τους χτίζονται βιβλιοθήκες. Αλλά το άσυλο ανομίας τους τελείωσε.

Ακόμη λοιπόν και αν κάποιοι με τη σιωπή τους εθελοτυφλούν, δίνοντας έτσι το “πράσινο” φως σε κάθε παραβατικό στοιχείο, για εμάς στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ουδέποτε υπήρξαν διλήμματα και δεν θα σιωπήσουμε».

Υπογραμμίζει ακόμη πως δεν υπάρχουν διλήμματα μπροστά σε ασφαλή πανεπιστημιακά ιδρύματα. Και τονίζει: «Το ίδιο και για τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Η ασφάλεια των φοιτητών μέσα στον χώρο που σπουδάζουν ήταν, είναι και θα είναι ζήτημα δημοκρατίας. Και εμείς με αυτούς τους φοιτητές είμαστε. Με όλους όσοι θέλουν να νιώθουν ασφαλείς. Με όλους όσοι επιτέλους σήμερα νιώθουν ασφαλείς. Το δικαιούνται. Σήμερα τα Πανεπιστήμια επιστρέφουν εκεί που ανήκουν. Στους πραγματικούς φοιτητές τους», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top